Ψηφιακές εκπτωτικές κάρτες στις συγκοινωνίες για 11.500 ΑμεΑ στη Θεσσαλία

Στην ψηφιοποίηση της διαδικασίας έκδοσης και ανανέωσης των εκπτωτικών καρτών που χρησιμοποιούν τα Άτομα με Αναπηρία (ΑμεΑ) στις καθημερινές μετακινήσεις τους με τις δημόσιες συγκοινωνίες, προχωρά η Περιφέρεια Θεσσαλίας, στο πλαίσιο της συμμετοχής της στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα inGOV.

H πιλοτική δράση αποτελεί παράδειγμα «καλής πρακτικής» για την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών στον ευρύτερο δημόσιο τομέα και οδηγεί σε απλοποίηση διαδικασιών για την καλύτερη εξυπηρέτηση και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ανθρώπων με αναπηρία.
«Η Περιφέρεια Θεσσαλίας περνά στη ψηφιακή εποχή μέσα από ένα νέο σύστημα λειτουργίας που την συγχρονίζει με τις ανάγκες της εποχής αλλά και την απαίτηση των πολιτών για αποτελεσματικές, ευέλικτες και γρήγορες υπηρεσίες», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Κ. Αγοραστός και πρόσθεσε παράλληλα ότι «περισσότεροι από 11.500 άνθρωποι με αναπηρία, χαμηλού εισοδήματος ωφελούνται σε όλη τη Θεσσαλία από την έκδοση ψηφιακών εκπτωτικών καρτών για μετακίνηση με τις δημόσιες συγκοινωνίες. Αυτή είναι η προστιθέμενη αξία των ευρωπαϊκών Προγραμμάτων στα οποία συμμετέχει η Περιφέρεια Θεσσαλίας, με απτά και μετρήσιμα αποτελέσματα για τη βελτίωση της καθημερινότητας. Οδηγούμαστε στην ψηφιακή εποχή της Αυτοδιοίκησης, μέσα από την καλύτερη οργάνωση και τον εκσυγχρονισμό της. Για την Περιφέρεια Θεσσαλίας αποτελεί στρατηγική επιλογή η αναβάθμιση της διοικητικής αποτελεσματικότητας των υπηρεσιών της με εξοικονόμηση χρόνου, αλλά και ανθρώπινων και οικονομικών πόρων, προς όφελος του πολίτη».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος