Ψαράδες καθάρισαν τον Πηνειό ποταμό (εικόνες)

Πλαστικά μπουκάλια, κενά συσκευασιών φυτοφαρμάκων, σακούλες πλαστικές και λιπασμάτων, φελιζ;oλ, ήταν μεταξύ των σκουπιδιών που μεταφέρονται από τα νερά του Πηνειού ποταμού και καταλήγουν στη Θάλασσα.

Ψαράδες καθάρισαν τον Πηνειό ποταμό (εικόνες)
Πολλά από αυτά φρόντισαν να μαζέψουν σήμερα οι ερασιτέχνες ψαράδες του Κάτω Ολύμπου, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος.
Ψαράδες καθάρισαν τον Πηνειό ποταμό (εικόνες)
Στη δράση των ψαράδων πήραν μέρος και παιδιά που έγιναν μάρτυρες της τεράστιας ρύπανσης που τυγχάνει ο Πηνειός ποταμός εδώ και πολλά χρόνια. Συμμετοχή στη δράση είχε και φέτος ο Δήμος Τεμπών που ζήτησε απ΄ολους να προστατέψουν το ποτάμι που αποτελεί πηγή ζωής και είναι άρρηκτα δεμένο με την Θεσσαλική ιστορία.
Ψαράδες καθάρισαν τον Πηνειό ποταμό (εικόνες)
Όπως τόνισαν στην ΕΡΤ ο πρόεδος του Συλλόγου Ερασιτεχνών Αλλιέων Κ. Ολύμπου, Γιώργος Κοκκώνης, ο δήμαρχος Τεμπών, Γιώργος Μανώλης, ο περιφερειακός σύμβουλος Θανάσης Παιδής, η δράση των ψαράδων είχε ως σκοπό να καθαριστεί το ποτάμι, αλλά κυρίως να ευαισθητοποιηθούν μικροί και μεγάλοι, ώστε να σταματήσει να ρυπαίνεται το ποτάμι και το περιβάλλον.
Ψαράδες καθάρισαν τον Πηνειό ποταμό (εικόνες)
Παράλληλα έγινε έκκληση για άλλη μια φορά στις αρμόδιες υπηρεσίες να αυξήσουν τους ελέγχους και όσοι εντοπίζονται να ρυπαίνουν το περιβάλλον να τιμωρούνται αυστηρά.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος