Πρωτότυπη παράσταση χορού στο ΔΩΛ με τον Γάλλο χορευτή Nabil Quelhadj

Η παράσταση-αποτέλεσμα του καλλιτεχνικού residency με τον Nabil Ouelhadj, ανεβαίνει αύριο, Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου, στις 20:30 στην αίθουσα συναυλιών Δημοτικού Ωδείου Λάρισας, στο πλαίσιο του 8ου Μύλου Παραστατικών Τεχνών που συνδιοργανώνουν η Αντιδημαρχία Πολιτισμού και το ΣμουΘ.

O Γάλλος χορευτής και χορογράφος Nabil Ouelhadj, προσκλήθηκε από το φεστιβαλικό δίκτυο ΜΕΤΑΒΑΣΗ με σκοπό να διευθύνει καλλιτεχνικά τη δημιουργία μιας πρωτότυπης παράστασης χορού, με επιλεγμένους χορευτές από όλη την Ελλάδα.
Η θεματική πρόκληση που του δόθηκε, τον οδήγησε στην ιδέα μιας παράστασης με στοιχεία μετάβασης τόσο στο εκφραστικό όσο και στο θεματικό κομμάτι.
Η ομάδα δούλεψε μαζί του για 5 μέρες (σε καλλιτεχνικό residency στη Λάρισα) πάνω σε εικόνες καθημερινότητας, διερευνώντας τη μετάβαση μεταξύ αυθόρμητου και προσποιητού, αληθινού και επίπλαστου, προτύπων και ταυτότητας, επικοινωνίας, κοινωνικοποίησης και απομόνωσης.
Οι 7 χορεύτριες θα παρουσιάσουν επί σκηνής μια παράσταση Μεταβάσεων που συνδυάζει το χοροθέατρο, με το Urban Dance.
Το καλλιτεχνικό residency πραγματοποιήθηκε στη Λάρισα, στους χώρους του Μύλου του Παππά, από τις 16 ως τις 20 Σεπτεμβρίου και η παράσταση θα παρουσιαστεί σε Λάρισα και Βόλο, στις 21 και 22 Σεπτεμβρίου αντίστοιχα.
Είσοδος: 2€. Τα έσοδα των εισιτηρίων θα κατατεθούν στον λογαριασμό της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Θεσσαλίας για την ενίσχυση των πυρόπληκτων της Εύβοιας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος