Πρόγραμμα επιμόρφωσης στελεχών της Περιφέρειας Θεσσαλίας για την καταπολέμηση του trafficking

Ξεκινά από την Περιφέρεια Θεσσαλίας, σε συνεργασία με το Γραφείο του Εθνικού Εισηγητή για την καταπολέμηση της Εμπορίας Ανθρώπων, πρόγραμμα εκπαίδευσης στελεχών σχετικά με την εμπορία ανθρώπων, την αναγνώριση θυμάτων και προστασία τους, την αναγνώριση θυτών, τις βέλτιστες διαδικασίες διαχείρισης και την ευρύτερη κοινωνική προστασία από την συγκεκριμένη έκνομη δραστηριότητα.

Το πρόγραμμα αναμένεται να υλοποιηθεί από το Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης   της Περιφέρειας Θεσσαλίας και απευθύνεται σε στελέχη της Περιφέρειας και εργαζόμενους σε Δομές Υγείας, Κοινωνικής Παρέμβασης, φιλοξενίας προσφύγων –μεταναστών, ανηλίκων  και   συναφών φορέων στον τομέα της αντιμετώπισης της Εμπορίας Ανθρώπων.

Το πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο ώστε τα εξειδικευμένα στοιχεία να μπορούν να αποσπαστούν από την γενική εκπαίδευση και να μεταφερθούν σε ποικίλα περιβάλλοντα, ιδιωτικού ή δημόσιου τομέα. Ως πρακτική, μπορεί να αξιοποιηθεί και από άλλες Περιφέρειες, με μικρές προσαρμογές στο εκπαιδευτικό αντικείμενο και ελάχιστες στο διοικητικό μέρος του εκπαιδευτικού προγράμματος.

Η αξιολόγηση του εκπαιδευτικού προγράμματος έχει ως στόχο να αναδείξει τις δυνατότητες του προγράμματος και να επιβεβαιώσει το συγκριτικό πλεονέκτημα που θα αποκτήσει η Περιφέρεια Θεσσαλίας στο συγκεκριμένο αντικείμενο. Αποτελεί μια καινοτόμο και πλήρη προσέγγιση, η οποία θα καταδείξει τη βούληση και την ετοιμότητα της Περιφέρειας Θεσσαλίας να συμβάλλει ενεργά σε ένα τόσο ευαίσθητο και πολυσύνθετο ζήτημα.

«Σε μια δύσκολη περίοδο, αναλαμβάνουμε πρωτοβουλίες, συνεργαζόμαστε και δηλώνουμε ότι είμαστε εδώ με συγκεκριμένο πρόγραμμα δράσεων που οδηγεί σε αποτελέσματα», δηλώνει ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός.

«Συνεργαζόμαστε με το Γραφείο του Εθνικού Εισηγητή για την Καταπολέμηση της Εμπορίας Ανθρώπων  Ηρακλή Μοσκώφ και όλους τους εμπλεκόμενους  φορείς για  να προστατεύουμε τα ανθρώπινα δικαιώματα, να εξαλείψουμε το φόβο και να ισχυροποιήσουμε την κοινωνική συνοχή. Παράλληλα, η Περιφέρεια Θεσσαλίας χρηματοδοτεί από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020 τα λειτουργικά έξοδα όσο και το μισθολογικό  κόστος του εξειδικευμένου προσωπικού που απασχολείται σε 2 ξενώνες φιλοξενίας κακοποιημένων γυναικών και 3 Κέντρα Συμβουλευτικής και Υποστήριξης σε Λάρισα, Βόλο, Τρίκαλα και Καρδίτσα. Είμαστε παρόντες με δράσεις και προγράμματα», προσθέτει ο Περιφερειάρχης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος