Προετοιμασίες κινητοποιήσεων από τους αγρότες του Τυρνάβου για τις αποζημιώσεις από τον παγετό

Συνάντηση με τον προϊστάμενο του ΕΛΓΑ Θεσσαλίας πραγματοποίησαν εκπρόσωποι Αγροτικών Συλλόγων της επαρχίας Τυρνάβου, προκειμένου να δοθούν εξηγήσεις για τις αδικίες που έχουν γίνει σε δεκάδες αγρότες της περιοχής, οι οποίοι παίρνουν είτε εξευτελιστικές αποζημιώσεις είτε μηδενικές, σύμφωνα με την Διοίκηση του Αγροτικού Συλλόγου.

Τα θέματα που τέθηκαν αφορούσαν τις προκαταβολές αποζημιώσεων (40%), που δίνονται αυτό το διάστημα σε νεκταρίνια και ροδάκινα στους αγρότες της ευρύτερης περιοχής του Τυρνάβου. Όπως αναφέρει η Διοίκηση του Αγροτικού Συλλόγου Τυρνάβου “οι απαντήσεις που πήραμε ήταν πραγματικά απογοητευτικές για τον αγροτικό κόσμο τις περιοχής διότι ενημερωθήκαμε, ότι οι συνάδελφοί μας οι οποίοι πήρανε το 50% τις προκαταβολής για κεράσια ή βερίκοκα δεν δικαιούνται προκαταβολή για νεκταρίνια ή ροδάκινα, ενώ αλαλούμ επικρατεί με τους πίνακες και τη σύνδεση δηλώσεων καλλιεργειών του 2020 και το 2021.
Προς έκπληξή μας ενημερωθήκαμε για μια τεράστια αδικία, η οποία δεν έχει προηγούμενο όπου υπερπρόημες ποικιλίες (big bang, early may crest, karioka) τις περιοχής μας οι οποίες ασφαλίστηκαν ως υπερπρόημες από τους συναδέλφους μας, πετιούνται απέξω και θα αποζημιωθούν με πολύ λιγότερα χρήματα , χαρακτηριστικά τα νεκταρίνια big bang τα οποία πρέπει να πληρωθούν ως αποζημίωση με 0,68 λεπτά το κιλό θα αποζημιωθούν με 0,42 και τα ροδάκινα ποικιλίας ούφο- καριόκα, τα οποία θα αποζημιωνόταν με 0,68 θα αποζημιωθούν με 0,32.
Ως εκ τούτου καλούμε όλους τους αγρότες της ευρύτερης περιοχής μας να παρευρεθούν στην έκτακτη γενική συνέλευση τη Δευτέρα 15/11/2021 και ώρα 7:00 μ.μ. στο δημοτικό θέατρο(Μαξίμ), ώστε να αποφασίσουμε τις δράσεις μας το επόμενο διάστημα”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος