Παρουσιάζεται στη Λάρισα το βιβλίο “σε α’ ενικό & β’ πληθυντικό ΙΙ” της Έφης Μιχάλαρου

Το Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2022 και ώρα 19:30 θα πραγματοποιηθεί η παρουσίαση του Δεύτερου Βιβλίου της Έφης Μιχάλαρου (Δημοσιογράφου-Κριτικού Τέχνης & Επιμελήτριας Εκθέσεων), “σε α’ ενικό & β’ πληθυντικό ΙΙ”, που εμπεριέχει: 25 συνεντεύξεις καλλιτεχνών, αρχιτεκτόνων και εκπροσώπων θεσμών, στο Αμφιθέατρο της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας- Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα σε συνεργασία με τις εκδόσεις dreamideamachine.publications.

Μετά την μεγάλη επιτυχία που συμπλήρωσε το πρώτο βιβλίο “σε α’ ενικό & β’ πληθυντικό” που εκδόθηκε τον Οκτώβριο του 2018 και εξαντλήθηκε σε διάστημα εννέα μηνών, αντί για επανέκδοση δημιουργήθηκε το δεύτερο “σε α’ ενικό & β’ πληθυντικό ΙΙ”, αφού μέσα σε αυτά τα 30 χρόνια που εργάζεται η Έφη Μιχάλαρου στο χώρο της Τέχνης, έχει στο Αρχείο της πάνω από 200 συνεντεύξεις.

Παρουσιάζεται στη Λάρισα το βιβλίο “σε α’ ενικό & β’ πληθυντικό ΙΙ” της Έφης ΜιχάλαρουΕνώ στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος της είναι η  Συνέντευξη – Πορτρέτο, υπάρχει ένας εννοιολογικός άξονας, πάνω στον οποίο βασίζονται και τα δύο βιβλία της. Αυτό που την ενδιαφέρει πέρα το να ξετυλίξει το νήμα της ζωής και του έργου των συνεντευξιαζόμενών της, είναι να συνδιαλλαχθεί μαζί τους πάνω στα μεγάλα θέματα που ταλανίζουν την Τέχνη και τους Ανθρώπους της, αλλά και την σύγχρονη κοινωνία. Έτσι θέτει κοινά ερωτήματα γύρω από: την Κρίση, την Μετανάστευση, το Τραύμα, αλλά και Πανδημία, με στόχο όχι να πάρει κοινές απαντήσεις, αλλά να  αφουγκραστεί και να μοιραστεί τις αγωνίες, τα όνειρα και τις επιθυμίες των ανθρώπων που έχει απέναντί της. Δημοσιευμένες & Αδημοσίευτες,  συνεντεύξεις παρουσιάστηκαν στο πρώτο της βιβλίο “σε α’ ενικό & β’ πληθυντικό’’ από την πρώτη με τον Ζωγράφο: Νίκο Χατζηκυριάκο-Γκίκα, στην Εφημερίδα ‘’Καθημερινή’’ και το Ένθετο ‘’Επτά Ημέρες’’ 1993, μέχρι την γενιά του ’80 και τον Γιώργο Λάππα. Αυτό το δεύτερο-καινούριο βιβλίο ‘’σε α’ ενικό & β’ πληθυντικό ΙΙ’’ χρονικά εκτείνεται από τον Τάκη και την γενιά του ’60 μέχρι την δική της γενιά.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ: (2000-2021)

Χλόη  Ακριθάκη, Αλέξης Βερούκας, Νίκος Γραικός, Χριστίνα Δημητριάδη, Μαίρη Ζυγούρη, Γιάννης Θεοδωρόπουλος, Θεόδουλος, Στράτος Καλαφάτης, Αλέξανδρος Μαγκανιώτης, Μάρω Μιχαλακάκου, Χρήστος Παπούλιας, Άρτεμις Ποταμιάνου, Παναγιώτης  Ράππας, Βασίλης Σαλπιστής, Ιφιγένεια Σδούκου, Τάκης, Νίκος Τρανός, Γιώργος Χαρβαλιάς, Πάνος Χαραλάμπους, Μανταλίνα Ψωμά, Ricardo Brey, Johanna Kamm, Andres Serrano, Jeff Koons και  Hala Warde.

Για το βιβλίο μιλήσουν οι:

Άγγελος Αντωνόπουλος: Εικαστικός, Καθηγητής Ανώτατης Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας (Διευθυντής στο Α’ Εργαστήριο), Κοσμήτορας της Α.Σ.Κ.Τ. από το 2017 και Πρόεδρος της Καλλιτεχνικής Επιτροπής της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας-Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα

Λουϊζα Καραπιδάκη: Ιστορικός της τέχνης, μέλος της Καλλιτεχνικής Επιτροπής της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας-Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα

Άρτεμις Ποταμιάνου: Εικαστικός, Επιμελήτρια Εκθέσεων-Καλλιτεχνική Διευθύντρια Platforms Project, Πρόεδρος AICA Hellas

Είσοδος ελεύθερη

Πληροφορίες:

Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας – Μουσείο Γ.Ι.  Κατσίγρα.

  1. t. 2410623615

Email:info@katsigrasmuseum.gr

www.katsigrasmuseum.gr

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος