Παράσταση διαμαρτυρίας υγειονομικών στο νοσοκομείο Τρικάλων

Παράσταση διαμαρτυρίας στην είσοδο του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου, πραγματοποίησαν εργαζόμενοι του Νοσοκομείου, μετά από πρόσκληση της Επιτροπής Αγώνα, ενώ τους υγειονομικούς συμπαραστάθηκαν και συνταξιούχοι του ΙΚΑ.

Κατά τη διάρκεια της διαμαρτυρίας η Βάσω Μπακάση , νοσηλεύτρια –αντιπρόσωπος στην ΠΕΔΗΝ τόνισε: «Με την κοινή μας δράση και κινητοποιήσεις που πραγματοποιήσαμε από την αρχή της πανδημίας, όπου αναδείξαμε ότι η εμφάνιση του 4ου κύματος της επιδημίας, σε συνδυασμό με τις αυξημένες λαϊκές ανάγκες, επιβάλλουν την άμεση ενίσχυση του Νοσοκομείου και των Κέντρων Υγείας του Νομού μας, καθώς και τη λήψη ουσιαστικών μέτρων προστασίας της υγείας σε Δομές Υγείας, εργασιακούς χώρους, στα Σχολεία & στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Η κατάσταση στο νοσοκομείο 18  μήνες μετά την έναρξη της πανδημίας παραμένει δύσκολη! Εργαζόμενοι υγειονομικοί εξουθενωμένοι όχι μόνο από την πανδημία αλλά κι από την χρόνια έλλειψη προσωπικού, με δεκάδες οφειλόμενα ρεπό και με αναστολή αδειών για τρίτη φορά από την αρχή της πανδημίας. Τμήματα και υπηρεσίες παραδίδονται σε εργολάβους και ιδιώτες. Ο ιδιωτικός τομέας Υγείας ενισχύεται και διογκώνεται. Οι πολίτες αναγκάζονται να βάλουν ακόμη πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη για να  μπορούν να έχουν υπηρεσίες Υγείας». Παράσταση διαμαρτυρίας υγειονομικών στο νοσοκομείο Τρικάλων

Επίσης, ο πρόεδρος της Ένωσης Γιατρών Νοσοκομείου και Κέντρων Υγείας αναφέρθηκε κυρίως στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων: «Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση αφήνει την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, κυριολεκτικά αποδυναμωμένη αποσπώντας τους λίγους γιατρούς του Νοσοκομείου για να καλύψει τις εκεί ανάγκες.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα επίσης και  στα Κέντρα Υγείας του νομού μας, όπου λειτουργούν με Γενικούς Γιατρούς αποσπασμένους από τα Περιφερειακά Ιατρεία. Με  κενές οργανικές θέσεις,  γιατρών και Τεχνολόγων καθώς δεν γίνεται αιματολογικός και ακτινολογικός έλεγχος μετά την  πρωινή βάρδια. Επίσης οι εργαζόμενοι  στην καθαριότητα  κινδυνεύουν με απόλυση και στην εκχώρηση της καθαριότητας σε εργολάβο. Τους 18 μήνες τώρα αξιοποίησαν την επιδημίας για την ενίσχυση της επιχειρηματικής κερδοφορίας,  επιβεβαιώνοντας έτσι  ότι απέναντι μας έχουμε, πρώτα από όλα, τους ιδιωτικούς  ομίλους, που τα συμφέροντα τους υπηρετούν κυβερνήσεις και Ε.Ε.».

Τέλος, την Τετάρτη 13 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί νέα κινητοποίηση των υγειονομικών ενάντια στις συγχωνεύσεις – καταργήσεις υγειονομικών μονάδων και δομών υγείας, ενώ για την Πέμπτη, 21 Οκτωβρίου έχει προκηρυχθεί πανυγειονομική απεργία.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος