Παραστάσεις διαμαρτυρίας εκπαιδευτικών Α’θμιας για τα Πειραματικά Σχολεία

Με δύο παραστάσεις διαμαρτυρίας, αρχής γενομένης από αύριο, Τρίτη, 20 Απριλίου, στις 11 το πρωί στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας και την Πέμπτη, 22 Απριλίου στις 11 το πρωί στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Θεσσαλίας, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας αντιδρά, “στον χαρακτηρισμό δημόσιων σχολικών μονάδων ως Πρότυπων ή Πειραματικών Σχολείων».

Όπως αναφέρεται μεταξύ άλλων σε σχετική ανακοίνωση του Συλλόγου πρόκειται “για μια ακόμα αιφνιδιαστική ενέργεια από την πολιτική ηγεσία του Υ.ΠΑΙ.Θ. εν μέσω Πανδημίας.
Στην Υ.Α. 22631/Δ6 στο άρθρο 1 παρ. 2 αναφέρεται ότι «οι σχολικές μονάδες της δημόσιας πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καλούνται να υποβάλουν αίτηση για τον χαρακτηρισμό τους ως Π.Σ. ή ΠΕΙ.Σ…». Στην ίδια, όμως, παράγραφο αναφέρεται ότι «ο χαρακτηρισμός δημόσιας σχολικής μονάδας ως Π.Σ ή ΠΕΙ.Σ. μπορεί να πραγματοποιηθεί και έπειτα από αίτηση του Προϊσταμένου της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας ή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, στην οποία υπάγεται η προτεινόμενη σχολική μονάδα».

Αυτό σημαίνει ότι οι Διευθυντές Εκπαίδευσης μπορούν να προτείνουν, ως μονοπρόσωπα όργανα διοίκησης, τον χαρακτηρισμό δημόσιας σχολικής μονάδας ως «Πειραματικού Σχολείου», αυθαίρετα, χωρίς τη σύμφωνη απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων.
Η μετατροπή των σχολείων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης σε πειραματικά, δε στηρίζεται σε ένα οργανωμένο εκπαιδευτικό σχέδιο πολλαπλασιασμού των σχολικών μονάδων που εφαρμόζουν πειραματικές εκπαιδευτικές μεθόδους, με μια λογική αναλογικής επέκτασής τους ανά την Ελλάδα.
Ως Δ.Σ. του Συλλόγου καλούμε τους συναδέλφους να μην εμπλακούν στη διαδικασία αποδοχής της μετατροπής του σχολείου τους σε Πειραματικό. Ζητάμε από το Υπουργείο Παιδείας να συζητήσει με την ΔΟΕ για το θέμα και μέχρι τότε να σταματήσει κάθε διαδικασία σχετική με αυτό”, καταλήγει στην ανακοίνωση του ο Σύλλογος.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος