ertnews.gr

Παραδίδεται ο κόμβος Πλατυκάμπου

22/05 15:45
Παραδίδεται ο κόμβος Πλατυκάμπου

Το έργο είναι συνολικού προϋπολογισμού 1.430.000,00 € και υλοποιείται με πόρους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων. Αντικείμενο του έργου αποτελεί η τροποποίηση (δύο) 2 ισόπεδων κόμβων στον Πλατύκαμπο (δρόμος προς Αγιά) και στη Χλόη, μορφής σταυρού, σε κυκλικούς επί της Π.Ε.Ο. Λάρισας – Βόλου. Ο κόμβος στον Πλατύκαμπο παραδίδεται σε περίπου μια εβδομάδα.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ

Παραδίδεται ο κόμβος Πλατυκάμπου

Στο φυσικό αντικείμενο της εργολαβίας περιλαμβάνονται :

Η διαμόρφωση του Ι/Κ προς Αγιά σε κυκλικό κόμβο εξωτερικής διαμέτρου D=46m, με το οδόστρωμα να έχει πλάτος b=10m περιλαμβάνοντας 2 λωρίδες κυκλοφορίας των 5,00m. Η κεντρική νησίδα κυκλικής μορφής είναι διαμέτρου d=26,00m και περιβάλλεται από υπερβατή ζώνη πλάτους 3,0m.

Η διαμόρφωση του Ι/Κ Χλόης σε κυκλικό κόμβο εξωτερικής διαμέτρου D=40m , με το οδόστρωμα να έχει πλάτος b=10m περιλαμβάνοντας 2 λωρίδες κυκλοφορίας των 5,00m. Η κεντρική νησίδα κυκλικής μορφής είναι διαμέτρου d=20,00m και περιβάλλεται από υπερβατή ζώνη πλάτους 3,0m.

Και στους δύο κυκλικούς κόμβους  προβλέπεται η τοποθέτηση οριζόντιας – κατακόρυφης μόνιμης σήμανσης ,  Συστημάτων Ασφάλειας Οχημάτων  ( Σ.Α.Ο) ,ενώ  για την βελτίωση του φωτισμού  των κόμβων θα γίνει εγκατάσταση νέων Φωτιστικών Σωμάτων οδοφωτισμού, με φωτεινές πηγές τεχνολογίας διόδων φωτοεκπομπής τύπου L.E.D.  ,για την βελτίωση οδικής ασφάλειας .

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Exit mobile version