Πανελλήνιο Συνέδριο για το βαμβάκι στη Λάρισα

Το 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο για το βαμβάκι διοργανώνουν την ερχόμενη Παρασκευή 17 του μηνός η Διεπαγγελματική Οργάνωση Βάμβακος και ο ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ, στη Σκεπαστή Αγορά της Νεάπολης στη Λάρισα.

Οι θεματικές ενότητες που θα απασχολήσουν το συνέδριο αφορούν, μεταξύ άλλων, την εθνική στρατηγική, την ποιότητα, την ευρωπαϊκή προοπτική του προϊόντος, το μέλλον του βαμβακιού μέσα από μία αειφόρο ανάπτυξη, τους εχθρούς και τις ασθένειες του προϊόντος, τη γεωργία ακριβείας, τη βελτίωση συστημάτων παραγωγής για τη μείωση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων, τις στρατηγικές ανάπτυξης και τους σύγχρονους τρόπους καλλιέργειας αλλά και τη θέση του ελληνικού βαμβακιού στη διεθνή αγορά.

Επίσης, θα παρουσιαστούν από το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών τα αποτελέσματα της Μελέτης του Στρατηγικού σχεδιασμού της καλλιέργειας βάμβακος στην Ελλάδα.

Κατά τις εργασίες του συνεδρίου, εκπρόσωποι της πολιτικής ηγεσίας, θεσμικοί φορείς, στελέχη του ΕΛΓΟ, εκπρόσωποι φορέων και αγροτικών συνεταιρισμών, παραγωγοί και εκκοκκιστές θα συζητήσουν και θα προσεγγίσουν καίρια θέματα που απασχολούν την ελληνική βαμβακοκαλλιέργεια, με κύριο σκοπό τη χάραξη στρατηγικών επιλογών για το προϊόν.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος