Ολοκληρώνεται στο σύνολό της η Ε.Ο Λάρισας – Τρικάλων

Ασφαλής στο σύνολό της πρόκειται να είναι η Εθνική Οδός Λάρισας – Τρικάλων, καθώς ξεκινά από την Περιφέρεια Θεσσαλίας η κατασκευή της οδικής αρτηρίας, συνολικού μήκους 5,5 χλμ. που περιλαμβάνει και ένα κυκλικό κόμβο, από τον ισόπεδο κόμβο Τερψιθέας έως τον ανισόπεδο κόμβο Ραχούλας.

Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός, υπέγραψε τη σύμβαση του έργου συνολικού προϋπολογισμού 27.504.872 ευρώ που χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014 -2020.

«Υπογράψαμε τη σύμβαση ενός έργου ουσίας για όλη τη Θεσσαλία. Είναι το έργο της ολοκλήρωσης του κλειστού αυτοκινητόδρομου που ενώνει τη Λάρισα με τα Τρίκαλα. Με το συγκεκριμένο έργο ολοκληρώνεται η αναβάθμιση της οδικής σύνδεσης των δυο πόλεων με την κατασκευή της οδικής αρτηρίας από τον ισόπεδο κόμβο Τερψιθέας έως τον ανισόπεδο κόμβο Ραχούλας», δήλωσε ο κ. Αγοραστός και πρόσθεσε: «Με την κατάργηση του σηματοδοτούμενου κόμβου και τη διαμόρφωση – κατασκευή του κυκλικού κόμβου επιτυγχάνονται, χωρίς καθυστερήσεις, οι διαμπερείς κινήσεις επί της Εθνικής Οδού καθώς και η ασφαλής, άνετη εγκάρσια κίνηση οχημάτων και υπάρχει δυνατότητα αναστροφής ενώ με την κατασκευή παράπλευρων οδών κατεύθυνσης εξασφαλίζεται η άνετη και ομαλή επικοινωνία και εξυπηρέτηση των παρόδιων ιδιοκτησιών και περιοχών. Παράλληλα βεελτιώνεται σημαντικά η οδική ασφάλεια καθώς οι παράπλευροι οδοί συνδέονται στην αρτηρία μέσω κόμβων και εξασφαλίζεται η απρόσκοπτη ανακατεύθυνση ενώ με την τοποθέτηση Συστημάτων Ασφάλισης Οχημάτων (ΣΑΟ) εξασφαλίζεται η ασφαλής διέλευση οχημάτων στο σύνολο του έργου. Τέλος, η μείωση της χρονοαπόστασης συνεπάγεται μείωση του κόστους μεταφοράς, των ρύπων και των περιβαλλοντικών επιπτώσεων. Ακόμη έχει δημοπρατηθεί και αναμένεται η υπογραφή της σύμβασης έργου προϋπολογισμού 1.950.000 ευρώ για την κατασκευή της δεξιάς παράπλευρης οδού στο τμήμα από τον Α/Κ Ραχούλας – Μάνδρας – Αμυγδαλέας έως την Κ/Δ Μάνδρας συνολικού μήκους περίπου 2,4 χλμ».
Ολοκληρώνεται στο σύνολό της η Ε.Ο Λάρισας – Τρικάλων
Η υπάρχουσα οδός, παρουσιάζει πολύ υψηλούς κυκλοφοριακούς φόρτους (συμβατικά και βαρέα οχήματα) καθώς αποτελεί τμήμα του Εθνικού Οδικού Δικτύου αλλά και του Διεθνούς. Ο ιδιαίτερα αυξημένος κυκλοφοριακός φόρτος που παρατηρείται στο εν λόγω οδικό τμήμα σε συνδυασμό με τα ελλιπή τεχνικά χαρακτηριστικά της διατομής σε τμήματα του εξεταζόμενου οδικού τμήματος, όπως μικρό πλάτος οδού (μία λωρίδα ανά κατεύθυνση), απουσία διαχωρισμού των αντίθετων κινήσεων, και έλλειψη παράπλευρου δικτύου το καθιστούν ιδιαίτερα επικίνδυνο από την άποψη της οδικής ασφάλειας και αυξημένο κίνδυνο πρόκλησης ατυχημάτων Επίσης στην περιοχή ασκούνται έντονα γεωργικές και καλλιεργητικές δραστηριότητες με αποτέλεσμα πολλά γεωργικά μηχανήματα να κάνουν χρήση της Ε.Ο. λόγω έλλειψης παράπλευρου δικτύου. Ιδιαίτερη σημασία έχουν οι επεμβάσεις που έχουν μελετηθεί να γίνουν στην οριζοντιογραφία, με τις οποίες ομαλοποιείται η υφιστάμενη γεωμετρία σε επικίνδυνες στροφές, απαλείφοντας τις δύο ομόρροπες καμπύλες της υπάρχουσας οδού.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος