Ο Μ. Τιβέριος μιλά για τους Έλληνες αρχαιολόγους στα χρόνια της Μικρασιατικής περιπέτειας

Ομιλία με θέμα: «Οι Έλληνες αρχαιολόγοι στη γη της Ιωνίας στα χρόνια της Μικρασιατικής περιπέτειας (1919-1922)» θα πραγματοποιήσει σήμερα, Πέμπτη, 16 Μαρτίου στις 7 μ.μ. στο Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας, ο Ακαδημαϊκός και Ομότιμος καθηγητής Κλασικής Αρχαιολογίας του ΑΠΘ κ. Μιχάλης Τιβέριος.

Η σημερινή ομιλία εντάσσεται στο πλαίσιο του κύκλου εκδηλώσεων που διοργανώνει αυτόν τον μήνα η Εφορεία Αρχαιοτήτων Λάρισας με την υποστήριξη του Συλλόγου Φίλων του Διαχρονικού Μουσείου.

Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να ενημερωθεί για το σπουδαίο έργο των λιγοστών Ελλήνων αρχαιολόγων στη Μικρά Ασία στα χρόνια της Μικρασιατικής Εκστρατείας. Αν και πρόκειται για έργο θαυμαστό, που πραγματοποιήθηκε με μεγάλη αυτοθυσία και αυταπάρνηση, εντούτοις παραμένει ουσιαστικά άγνωστο. Το ότι ένα τέτοιο έργο περιέπεσε στη λήθη οφείλεται ασφαλώς στη Μικρασιατική καταστροφή που επακολούθησε και η οποία κυριολεκτικά το εξαφάνισε.

Η εκδήλωση διοργανώνεται με αφορμή τη λειτουργία της περιοδικής έκθεσης «Μνήμες από Αλησμόνητες πατρίδες» για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή, που φιλοξενείται στον χώρο του μουσείου και πρόκειται να ολοκληρωθεί σύντομα. Για τον λόγο αυτό, πριν από τη διάλεξη, στις 6.30 μ.μ., αρχαιολόγος της Εφορείας Αρχαιοτήτων θα ξεναγήσει τους ενδιαφερόμενους στην περιοδική έκθεση.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος