Ο Δήμος Κιλελέρ στην πρώτη γραμμή άμυνας για την προστασία του περιβάλλοντος

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλντος ο δήμαρχος Κιλελέρ και πρόεδρος της ΠΕΔ Θεσσαλίας, Θανάσης Νασιακόπουλος εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία τονίζει “η σημασία της «Παγκόσμιας Ημέρας του Περιβάλλοντος» που γιορτάζεται σήμερα επιβάλλεται να μνημονεύεται κάθε μέρα ιδιαίτερα στα παιδιά. Η σχέση μας με το περιβάλλον δεν μπορεί να είναι μόνο θέμα κοινωνικό ή πολιτιστικό που αντιμετωπίζεται περιστασιακά· είναι πρωτίστως θέμα πολιτικό”.

Η ανακοίνωση του Δήμου Κιλελέρ αναφέρει:

«Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, η 5η Ιουνίου, θεσπίστηκε ως η ημέρα για την ευαισθητοποίηση που αφορά στην προστασία της φύσης και του πλανήτη μας… Παρ’ όλες όμως τις διακηρύξεις και τα διεθνή πρωτόκολλα φαίνεται πως δεν έγινε κατανοητό ότι το περιβάλλον αποτελεί το κύριο συστατικό της ανθρώπινης ζωής και το φυσικό οικοσύστημα του πλανήτη. Ότι αποτελεί την πρωταρχική πηγή ζωής. Ο σύγχρονος άνθρωπος, με τη ραγδαία εξέλιξη της τεχνολογίας, συμπεριφέρεται απέναντι του με μια πρωτοφανή και ανεξήγητη καταστροφική συμπεριφορά. Παρατηρείται δυστυχώς το θλιβερό φαινόμενο της αποξένωσής του από τη φύση, τώρα που η κλιματική αλλαγή απειλεί τις ήδη λεπτές ισορροπίες του πλανήτη. Η σημασία της «Παγκόσμιας Ημέρας του Περιβάλλοντος» που γιορτάζεται σήμερα επιβάλλεται να μνημονεύεται κάθε μέρα ιδιαίτερα στα παιδιά. Η σχέση μας με το περιβάλλον δεν μπορεί να είναι μόνο θέμα κοινωνικό ή πολιτιστικό που αντιμετωπίζεται περιστασιακά· είναι πρωτίστως θέμα πολιτικό… Οφείλουμε να κατανοήσουμε ότι σε αυτό το περιβάλλον δεν ζούμε μόνοι μας. Οφείλουμε να το συνειδητοποιήσουμε πριν φροντίσει η ίδια η φύση να μας υπενθυμίσει για μια ακόμα φορά πόσο άσχημα εκδικείται. Ο ρόλος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στον τομέα της προστασίας του περιβάλλοντος οφείλει να είναι καθοριστικός και να υποδηλώνεται πολλαπλώς. Ο Δήμος Κιλελέρ ακολουθεί μια στοχευμένη περιβαλλοντική πολιτική η οποία ξεκινάει από τη στήριξη των δράσεων της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και καταλήγει μέχρι την υλοποίηση προγραμμάτων ευαισθητοποίησης και ουσιαστικής προστασίας του περιβάλλοντος, την εξοικονόμηση ενέργειας, την ολοκληρωμένη διαχείριση των στερεών αποβλήτων, την προστασία και την αναβάθμιση των κοινόχρηστων χώρων πρασίνου. Μα πάνω απ’ όλα στο Δήμο μας, σεβόμενοι τους περιβαλλοντικούς κανόνες, εκτελώντας έργα πνοής δίνουμε οριστικά λύση στο πρόβλημα της άρδευσης που αντιμετωπίζουν οι συνδημότες μας, εμπλουτίζοντας παράλληλα τον υπόγειο υδροφορέα. Έχουμε ήδη ξεκινήσει τις διεργασίες να δημιουργήσουμε εναλλακτικές μονάδες παραγωγής ενέργειας, εργαζόμαστε καθημερινά με στόχο να απαλλάξουμε περαιτέρω το περιβάλλον από τα πάσης φύσεως απορρίμματα (πλαστικά, συσκευασίες φυτοφαρμάκων) που το επιβαρύνουν και συνεχίζουμε την επιτυχημένη πολιτική της ανακύκλωσης.
Κι όλα αυτά γιατί θεωρούμε ότι έχουμε ευθύνη να στρατευθούμε στην πρώτη γραμμή άμυνας για την προστασία του πλανήτη μας. Εμείς, ως φορέας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αλλά και τα παιδιά μας. Ας αναλογιστούμε πώς θα μπορέσουμε όλοι μαζί να συμβάλουμε στην προστασία του περιβάλλοντος και της κλιματικής αλλαγής. Γιατί σε τελική ανάλυση η προστασία του περιβάλλοντος είναι ευθύνη όλων μας. Είναι υποχρέωση μας να προστατέψουμε τον πλανήτη και να τον διατηρήσουμε «υγιή» για τις επόμενες γενιές»
.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος