Ο Δήμος Αθηναίων στο Δίκτυο Αρχαίων Ασκληπιείων μαζί με τους Δήμους Τρικκαίων, Κω και Επιδαύρου

Τον Δήμο Αθηναίων υποδέχθηκαν στο Δίκτυο Αρχαίων Ασκληπιείων ο Δήμος Τρικκαίων και οι άλλοι δύο συνιδρυτές Δήμοι, Κω και Επιδαύρου.

Ο μεγαλύτερος Δήμος της χώρας, όπως τόνισε ο δήμαρχος Τρικκαίων – γενέτειρας του θεού Ασκληπιού – και πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δημήτρης Παπαστεργίου, εισέρχεται στο Δίκτυο, που ερευνά και αναδεικνύει το έργο του Ασκληπιού και των Ασκληπιάδων του στην Ελλάδα και σε όλον τον μεσογειακό χώρο, με μέριμνα και φροντίδα για τον άνθρωπο.

Η  τελετή πραγματοποιήθηκε  στο Δημαρχιακό Μέγαρο Αθηνών, με το δήμαρχο Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη να υπογράφει το σχετικό πρωτόκολλο, παρόντων των δημάρχων Τρικκαίων, Κω και Επιδαύρου, Δημήτρη Παπαστεργίου, Θεοδ. Νικηταρά και Τάσου Χρόνη. Όλοι τους σε δηλώσεις επικεντρώθηκαν στη σημασία της εισόδου του Δήμου Αθηναίων στο Δίκτυο.
Παρέστη επίσης ο πρόεδρος του Διεθνούς Ιπποκρατείου Ιδρύματος Κω,  Αριστοτέλης Παυλίδης και στελέχη των Δήμων.
Το Δίκτυο ιδρύθηκε στο Υπουργείο Εξωτερικών στις 14 Μαρτίου 2017 και  τον Σεπτέμβριο του ίδιου έτους υπογράφηκε Μνημόνιο Συνεργασίας «για τη σύσταση και λειτουργία δικτύου πόλεων και επιστημονικών φορέων με την επωνυμία Διεθνές Δίκτυο Αρχαίων Ασκληπιείων – Οι δρόμοι της Ιασης», από τον κ. Παπαστεργίου και τους τότε Δημάρχους Επιδαύρου και Κω.
Ένας από τους σκοπούς του Δικτύου είναι «Η συντονισμένη προσπάθεια προώθησης και προβολής των ιστορικών, αρχαιολογικών και ιατρικών ερευνών και πορισμάτων που αφορούν την πολυδιάστατη δραστηριότητα του Ασκληπιού στον Ελληνικό και διεθνή χώρο». Ταυτοχρόνως, προβλέπεται η συνεργασία των δήμων με όλους τους επιστημονικούς φορείς για την ανάδειξη του έργου του Ασκληπιού.
Υπενθυμίζεται, τέλος, ότι ο Δήμος Τρικκαίων υλοποιεί ήδη το «Σχέδιο Ασκληπιός», με την ίδρυση Ψηφιακού Ασκληπιείου και Μουσείου στο χωριό Πρίνος, στους πρόποδες του Κόζιακα. Με τον τρόπο αυτόν αξιοποιούνται και αναδεικνύονται η επιστημονική γνώση και η ευρύτερη περιοχή του όρους, από όπου ο πρώτος γιατρός της ανθρωπότητας – σύμφωνα με την παράδοση – συνέλεγε τα φαρμακευτικά του φυτά και βότανα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος