Νυχτερινή ποδηλατάδα αύριο Πέμπτη 2 Ιουνίου στη Λάρισα

Συνέντευξη τύπου παραχώρησαν σήμερα το πρωί στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας οι διοργανωτές της νυχτερινής ποδηλατάδας με τίτλο: “Ride my bike with stars” που θα πραγματοποιηθεί αύριο Πέμπτη 2 Ιουνίου και θα ξεκινήσει στις 9 το βράδυ από την Κεντρική πλατεία Λάρισας.Νυχτερινή ποδηλατάδα αύριο Πέμπτη 2 Ιουνίου στη Λάρισα
Πρώτος το λόγο πήρε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός ο οποίος αναφέρθηκε στη διοργάνωση με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου που γιορτάζεται στις 3 Ιουνίου, καλώντας τους πολίτες να πάρουν μέρος.

Νυχτερινή ποδηλατάδα αύριο Πέμπτη 2 Ιουνίου στη Λάρισα
Ακολούθησε ο πρόεδρος της ΔΗΚΕΛ του Δήμου Λαρισαίων Βαγγέλης Μόρας που τόνισε ότι ο δήμος δίνει μεγάλη βαρύτητα στη χρήση του ποδηλάτου ενώ ο Σάββας Τσοπούρογλου(πρόεδρος Ποδηλατικού Γυμναστικού Συλλόγου)και η Δέσποινα Τσεσμετζίδου(γραμματέας Ποδηλατικού Αθλητικού Συλλόγου “Πηνειός”) ευχαρίστησαν την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τον Δήμο Λαρισαίων που για τη στήριξη που παρέχουν στους συλλόγους της ποδηλασίας.

Νυχτερινή ποδηλατάδα αύριο Πέμπτη 2 Ιουνίου στη Λάρισα
Για τη νυχτερινή ποδηλατάδα μίλησε και ο διοικητής της Τροχαίας Λάρισας Βασίλης Βλαχογιάννης ο οποίος υποστήριξε ότι θα προσπαθήσουν να διασφαλίσουν την ομαλή διεξαγωγή της.
Κατά τη διάρκειά της, οι ποδηλάτες θα κάνουν στάση για να παρατηρήσουν με τη βοήθεια των τηλεσκοπίων τη Σελήνη, τους πλανήτες και χαρακτηριστικά άστρα.
Η διαδρομή που θα ακολουθήσουν είναι: Κεντρική πλατεία Μ. Αλεξάνδρου, Μανδηλαρά, Ανθίμου Γαζή, Ηρώων Πολυτεχνείου, Σαρίμβεη, Καρδίτσης, Γιάγκου, Αγίας Τριάδος, Ιωαννίνων, Λαγού, Σανδράκη, Γρηγ. Λαμπράκη, Κενταύρων, Κύπρου, Κεντρική πλατεία.
Την Παρασκευή 3 Ιουνίου στις 9 το βράδυ στην Πλατεία ταχυδρομείου θα γίνει προβολή ντοκιμαντέρ με τίτλο “CHALLENGING EVERESTING”. Η ταινία γυρίστηκε την Τετάρτη 3 Ιουνίου 2020 στον Υμηττό, καθώς ο Έλληνας ποδηλάτης Τάκης Ξουρής έλαβε μέρος σε ένα ιδιότυπο διεθνές ποδηλατικό challenge με την ονομασία Everesting 10.000. Στόχος του Everesting είναι ο αναβάτης να συμπληρώσει ποδηλατώντας 8.848 μ. συνολικού υψομέτρου σε μια συγκεκριμένη ανάβαση, καλύπτοντας έτσι το ύψος του Everest. Στο συγκεκριμένο εγχείρημα προστέθηκαν ακόμα 1.200 περίπου μέτρα επιπλέον, ώστε το σύνολο να φτάσει τα 10.000 μ.
Τα γυρίσματα κράτησαν μόνο 18 ώρες, σε πραγματικό χρόνο, χωρίς διακοπή σε σκηνοθεσία του Κώστα Ντάνη και υπό τη διεύθυνση φωτογραφίας του Παντελή Λαδά.
Την νυχτερινή ποδηλατάδα διοργανώνουν η Περιφέρεια Θεσσαλίας και ο Δήμος Λαρισαίων σε συνεργασία με τον Ποδηλατικό Γυμναστικό Σύλλογο Λάρισας, τον Ποδηλατικό Α.Σ. Πηνειό, το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Περιφέρειας Θεσσαλίας, το Δημοτικό Αστεροσκοπείο και τον A-Polaris Αστρονομικό Παρατηρησιακό Όμιλο.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος