Νέοι και ένταξη στην αγορά εργασίας. Ο ρόλος της εκπαίδευσης ενηλίκων

Ημερίδα στη Λάρισα στις 12 Ιουνίου

O Δήμος Λαρισαίων σε συνεργασία με τον Εκπαιδευτικό Οργανισμό ΔΗΜΗΤΡΑ και το Δημοτικό Συμβούλιο Νεολαίας διοργανώνουν ημερίδα με τίτλο «ΝΕΟΙ ΚΑΙ ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ: Οι προκλήσεις της δια βίου μάθησης για την απόκτηση σύγχρονων δεξιοτήτων σε ένα πολύπλοκο και δυναμικό εργασιακό περιβάλλον & Η περίπτωση του τουρισμού και ο ρόλος της εκπαίδευσης για τη διασφάλιση της επαγγελματικής αποκατάστασης, εξέλιξης και προόδου» που θα διεξαχθεί στο αμφιθέατρο της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Λάρισας «Κωνσταντίνος Κούμας», τη Δευτέρα 12 Ιουνίου 2023, ώρα 17:30-21:00.

Σκοπός της ημερίδας είναι η περιγραφή του σύγχρονου περιβάλλοντος εργασίας και τα ζητήματα που προκύπτουν για την ένταξη των νέων ανθρώπων σε αυτή. Πολλοί ερευνητές αναφέρονται στην ανάδειξη της σπουδαιότητας της εκπαίδευσης ενηλίκων και κατάρτισης ως κινητήριου μοχλού αναβάθμισης γνώσεων δεξιοτήτων και στάσεων του ανθρωπίνου δυναμικού και ιδιαίτερα των νέων που θα τους βοηθήσουν σε μια πορεία προσωπικής και επαγγελματικής ανάπτυξης σε ένα πολύπλοκο και δυναμικό εργασιακό περιβάλλον.

Προσκεκλημένοι εμπειρογνώμονες από το χώρο της εκπαίδευσης και της αγοράς εργασίας θα μοιραστούν τις απόψεις τους για το σύγχρονο περιβάλλον, τις προκλήσεις μιας νέας εποχής  και της  διασφάλισης της ποιότητας των εκπαιδευτικών προγραμμάτων για την απόκτηση  δεξιοτήτων που χρειάζεται η αγορά εργασίας με έμφαση στις επιλογές που αφορούν στην σύνδεση της επαγγελματικής κατάρτισης  με τις σύγχρονες ανάγκες στην αγορά εργασίας, για την επαγγελματική πρόοδο και αποκατάσταση.

Η  εκδήλωση ολοκληρώνεται  με ελαφρύ δείπνο και δικτύωση στον υπαίθριο χώρο της  Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Λάρισας, συνοδεία της τοπικής μπύρας LoLa!        

Παράλληλα, κατά τις πρωινές ώρες στις εγκαταστάσεις του εκπαιδευτικού οργανισμού ΔΗΜΗΤΡΑ, Παλαιολόγου 19, Λάρισα  θα πραγματοποιούνται εργαστήρια ενημέρωσης και παρουσίασης εκπαιδευτικού υλικού εναλλακτικών μεθόδων και διαδρομών μάθησης, βασισμένα στα αποτελέσματα των κάτωθι Ευρωπαϊκών Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων.

Η είσοδος είναι ελεύθερη καιαπαιτείται προεγγραφή, καθώς μετά το πέρας της εκδήλωσης θα δοθεί στους συμμετέχοντες Βεβαίωση Συμμετοχής.  

Πληροφορίες και εγγραφές στην ιστοσελίδα του συνεδρίου https://events.dimitra.gr/ ή στον Εκπαιδευτικό Οργανισμό ΔΗΜΗΤΡΑ, τηλ.: 2410 554028, email events@dimitra.gr

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος