Να καταβληθεί άμεσα η ειδική ενίσχυση για τις ζωοτροφές ζητά ο B.Κόκκαλης

Την άμεση καταβολή και αύξηση του ποσοστού της ειδικής ενίσχυσης για την αγορά ζωοτροφών στους δικαιούχους κτηνοτρόφους, ζητά ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. κ. Βασίλης Κόκκαλης, με ερώτησή του προς τον αρμόδιο υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γιώργο Γεωργαντά.

Αναλυτικά στην ερώτηση του ο κ. Κόκκαλης αναφέρει μεταξύ άλλων: “Στην λίστα των επιλέξιμων ΚΑΔ, δεν συμπεριελήφθησαν υποκατηγορίες, που αφορούν μικτές γεωργοκτηνοτροφικές δραστηριότητες… Η παράλειψη αυτή είχε ως συνέπεια πλήθος κτηνοτροφικού κόσμου να απορριφθεί από τη διαδικασία πληρωμής της δικαιούμενης ειδικής ενίσχυσης, ενώ το συνολικό ποσό πίστωσης υπολείπεται σημαντικά, περίπου 20% του προβλεπόμενου προϋπολογισμού.

Επειδή, το κόστος παραγωγής έχει φτάσει σε δυσβάσταχτα ύψη.

Επειδή, οι ανατιμήσεις σε ενέργεια και ζωοτροφές είναι ανεξέλεγκτες και έχουν φέρει σε δεινή οικονομική κατάσταση τον κτηνοτροφικό κλάδο.

Επειδή, οι αυξήσεις σε αυτούς τους τομείς τους τελευταίους μήνες ανέρχονται σχεδόν σε ποσοστό 100%.

Ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

  1. Σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί ώστε να αποκατασταθεί άμεσα η αδικία της μη καταβολής της έκτακτης ειδικής ενίσχυσης για την αγορά ζωοτροφών για τους δικαιούχους κτηνοτρόφους;
  2. Προτίθεται να προβεί στην αύξηση του προβλεπόμενου ποσοστού της έκτακτης ειδικής ενίσχυσης για την αγορά ζωοτροφών ώστε να καλυφθούν οι πραγματικές ανάγκες της Ελληνικής κτηνοτροφίας που αποτελούν απειλή για την επιβίωση του κλάδου;”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος