Μητρόπολη Ελασσόνας και Λαογραφική Εταιρία συνεργάζονται για το Τμήμα Εικαστικών

Στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητρόπολης Ελασσόνας, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, όπου οι μαθητές των ολιγομελών τμημάτων (λόγω των ειδικών συνθηκών covid-19) θα έχουν το προσωπικό τους καβαλέτο ζωγραφικής, θα λειτουργήσει με πρωτοβουλία του μητροπολίτη κ Χαρίτωνα, το Τμήμα Εικαστικών της Λαογραφικής Αρχαιολογικής Εταιρίας Ελασσόνας.
Τα μαθήματα θα γίνονται κάθε Παρασκευή στις 5 το απόγευμα, με την τήρηση όλων των υγειονομικών πρωτοκόλλων.

Υπενθυμίζεται ότι το τμήμα εικαστικών της Λ.Α.Ε.Ε. λειτουργεί από το 2011 και υπεύθυνη του τμήματος είναι η εικαστικός Εύα Βασδέκη – Ζωγράφος, Χαράκτρια, Αγιογράφος.

Η δημιουργική απασχόληση, η ψυχαγωγία, η συμμετοχή και παρέμβαση στα εικαστικά της πόλης μας είναι μερικοί από τους στόχους του εργαστηρίου. Τα μέλη του εργαστηρίου εφαρμόζουν τις αρχές των εικαστικών τεχνών σε ατομικές και ομαδικές εργασίες με τη χρήση και κατάκτηση διαφόρων υλικών και τεχνικών, όπως και με τη γνωριμία του έργου μεγάλων καλλιτεχνών. Οξύνουν τη παρατηρητικότητα τους, αναπτύσσουν τη δημιουργική φαντασία, καλλιεργούν έμφυτες η επίκτητες ικανότητες και επιδεξιότητες. Αποκτούν προσωπικό αισθητικό κριτήριο και την ικανότητα αισθητικής συγκίνησης, αποτέλεσμα της κατανόησης του έργου τέχνης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος