Μέτρα θωράκισης της σχολικής κοινότητας ζήτησαν εκπαιδευτικοί και γονείς από την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης

Την άμεση λήψη μέτρων θωράκισης κατά της πανδημίας για το σύνολο της σχολικής κοινότητας στην Π.Ε. Λάρισας, ζήτησαν σήμερα εκπαιδευτικοί και γονείς, στο πλαίσιο διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Θεσσαλίας.

Στην παράσταση διαμαρτυρίας συμμετείχαν εκπρόσωποι του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Λάρισας, της ΕΛΜΕ Λάρισας και της Ενωσης Γονέων και Κηδεμόνων Μαθητών στο Δήμο Λάρισας.
Το πλαίσιο των αιτημάτων της κινητοποίησης περιελάμβανε μεταξύ άλλων τα εξής:
-Να ληφθούν μέτρα για την αραίωση των μαθητών στις πολυπληθείς τάξεις, να καταγραφούν και να αξιοποιηθούν όλες οι διαθέσιμες αίθουσες.
-Να μειωθεί το ποσοστό 50+1 νοσήσαντες που απαιτείται για το κλείσιμο Τμήματος.
-Να πραγματοποιούνται μαζικά και επαναλαμβανόμενα τεστ με ευθύνη του ΕΟΔΥ για όλα τα σχολεία σταθερά, περιοδικά και στοχευμένα και εκτάκτως όπου υπάρχει συρροή κρουσμάτων.
-Να λειτουργήσουν ειδικές δομές, σε διάφορα σημεία της πόλης, όπου μαθητές και εκπαιδευτικοί θα μπορούν να ελέγχονται.
-Να καλυφθούν όλα τα κενά των εκπαιδευτικών άμεσα με προσλήψεις Αναπληρωτών. Με ευθύνη του ΥΠΑΙΘ να γίνουν όλες οι απαραίτητες προσλήψεις, ώστε να καλύπτονται άμεσα τα κενά των εκπαιδευτικών που νοσούν ή βγαίνουν σε άδεια για λόγους υγείας.
-Να ενισχυθεί το προσωπικό καθαριότητας των σχολείων με μόνιμες προσλήψεις, ώστε να μπορούν να τηρούνται τα υγειονομικά πρωτόκολλα.
-Να υπάρξει έκτακτη χρηματοδότηση των Σχολικών Επιτροπών για τα λειτουργικά έξοδα των σχολείων και την παροχή, δωρεάν, όλων των μέσων αυξημένης ατομικής προστασίας (π.χ. μάσκες ΚΝ95) σε όλο το προσωπικό στα σχολεία.
-Να γίνουν προσλήψεις σχολικών νοσηλευτών και σύνδεση των σχολικών μονάδων με την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας. Πρόγραμμα προληπτικών εξετάσεων και δωρεάν πρόγραμμα ιατρικών εξετάσεων όλων όσοι νόσησαν.
-Εξασφάλιση αδειών ειδικού σκοπού 10 ημερών, στους εκπαιδευτικούς που νοσούν ή βρίσκονται σε καραντίνα και σε όσους πρέπει να επιτηρούν μικρά παιδιά ή ηλικιωμένους που νοσούν
-Διεύρυνση των ευπαθών ομάδων, κυρίως όταν πρόκειται για σοβαρά υποκείμενα νοσήματα κ.α.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος