Mελέτη για τις επιπτώσεις της πανδημίας στις ΜΜΕ της υπαίθρου στη Θεσσαλία

Στη χαρτογράφηση των επιπτώσεων της πανδημίας του covid-19 στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις της υπαίθρου προχωρά η Περιφέρεια Θεσσαλίας, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Innogrow, στο οποίο συμμετέχει ως επικεφαλής εταίρος.

Στο πρόγραμμα συνεργάζονται φορείς και Ιδρύματα από το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ιταλία, την Βουλγαρία, τη Σλοβενία και την Ουγγαρία, με στόχο την προώθηση πολιτικών για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας, την υιοθέτηση καινοτόμων διαδικασιών στην παραγωγή και εμπορία προϊόντων και την ίδρυση start-ups επιχειρήσεων. Η παράταση του προγράμματος κατά ένα χρόνο επιτρέπει στους συνεργαζόμενους εταίρους να αναλάβουν επιπλέον δράσεις, με ανταλλαγή εμπειριών και παραδείγματα καλών πρακτικών για την ενίσχυση των ανθεκτικότητας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων της υπαίθρου στην μετα – covid εποχή.
Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις της υπαίθρου (ΜΜΕ) των περιοχών του έργου INNOGROW επλήγησαν και συνεχίζουν να πλήττονται ιδιαίτερα από την κρίση του COVID-19, αντιμετωπίζοντας σοβαρή απώλεια εσόδων, διαταραχές στην εφοδιαστική αλυσίδα και ανασφάλεια σχετικά με τη διατήρηση των εργαζομένων. Παρά τις άμεσες αντιδράσεις της Ε.Ε. και της εθνικής πολιτικής στις αγορές γεωργικών προϊόντων και τροφίμων, τέτοια μέτρα δεν καλύπτουν τις ανάγκες ανάπτυξης και καινοτομίας των αγροτικών ΜΜΕ. Χωρίς πρόσθετη υποστήριξη, οι ΜΜΕ των περιοχών του έργου INNOGROW θα αντιμετωπίσουν ακόμη πιο μεγάλα εμπόδια στην καινοτομία και την ανάπτυξη από πριν, γεγονός που τις καθιστά ουσιαστικά αδύναμες να καθορίσουν μια τροχιά ανάκαμψης από την τρέχουσα στάσιμη οικονομική τους κατάσταση.
Βασικοί στόχοι του ευρωπαϊκού προγράμματος είναι η βελτίωση των πολιτικών ανταγωνιστικότητας των ΜΜΕ, η ανάκαμψη και σταθεροποίηση τους μετά την πανδημία του COVID-19.
Όλοι οι εταίροι του INNOGROW θα χαρτογραφήσουν αρχικά τον αντίκτυπο του COVID-19 στις καινοτόμες και αναπτυξιακές δραστηριότητες των μικρομεσαίων επιχειρήσεων της υπαίθρου, θα τεκμηριώσουν τις προκλήσεις εφαρμογής των πολιτικών και θα προσδιορίσουν ελπιδοφόρες οδούς ανάκαμψης και ανθεκτικότητας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος