Με πέντε Δομές στήριξης η Περιφέρεια Θεσσαλίας δίπλα στις κακοποιημένες γυναίκες

Με το μήνυμα: «Εμάς μας νοιάζει», ξεκινά η ενημερωτική καμπάνια της Περιφέρειας Θεσσαλίας – Περιφερειακής Επιτροπής Ισότητας των Φύλων, για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών.

Έτσι από αύριο Πέμπτη 24 Νοεμβρίου μέχρι και την Δευτέρα 28 του μηνός, στα διοικητήρια των Περιφερειακών Ενοτήτων σε Λάρισα, Βόλο, Τρίκαλα και Καρδίτσα, αναρτώνται γιγαντοαφίσες για τη διάδοση του μηνύματος στήριξης και αλληλεγγύης και την αυτονόητη υπενθύμιση της ατομικής και συλλογικής ευθύνης προς όλες τις γυναίκες θύματα.

Επιπλέον την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου, Διεθνή Ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών, τα διοικητήρια των Περιφερειακών Ενοτήτων φωτίζονται πορτοκαλί.

Η πρόεδρος της Περιφερειακής Επιτροπής Ισότητας των Φύλων, γενική-οικογενειακή γιατρός, Λία Ρογγανάκη δηλώνει: «Αν μας νοιάζει η εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών, πρέπει να απομυθοποιήσουμε τα στερεότυπα μέσα από τα οποία διαστρεβλώνουμε τον κόσμο. Αν μας νοιάζει, πρέπει να δεχτούμε τις νέες εξελίξεις της κοινωνίας που θέλουν την γυναίκα στη δημόσια σφαίρα και να ξεπεράσουμε τα αναχρονιστικά πρότυπα γυναικών μιας άλλης εποχής. Αν μας νοιάζει η εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών, θα πρέπει να ξεριζώσουμε τις αιτίες της έμφυλης βίας, με θεμέλιο τον σεβασμό, που πηγάζει από τη γνώση. Εμάς μας νοιάζει, εσάς;».

Στήριξη στην πράξη

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας στηρίζει στην πράξη τις γυναίκες θύματα βίας χρηματοδοτώντας τη λειτουργία δυο Ξενώνων Φιλοξενίας σε Λάρισα και Βόλο και τριών Κέντρων Συμβουλευτικής Υποστήριξης σε Λάρισα, Καρδίτσα και Τρίκαλα. Η Περιφέρεια Θεσσαλίας επεκτείνει τη χρηματοδότηση για την απρόσκοπτη λειτουργία των Δομών με αναβαθμισμένες υπηρεσίες   και για  την μισθοδοτική κάλυψη των εργαζομένων σε αυτές,  μέχρι τα τέλη του 2023.

Πρόκειται για δομές  με βαθύ κοινωνικό αποτύπωμα που προσφέρουν υπηρεσίες πρώτης αρωγής και φιλοξενίας σε  γυναίκες -θύματα  και στα παιδιά τους,  ψυχολογική και  κοινωνική στήριξη, επαγγελματική καθοδήγηση  και νομική  εκπροσώπηση. Παράλληλα  οι Δομές υλοποιούν δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του ευρύτερου κοινού για την ανάδειξη του προβλήματος, την πρόληψη και την καταπολέμηση της  έμφυλης βίας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος