Λύση στο στεγαστικό των σεισμόπληκτων μαθητών σε Πλατανούλια και Δένδρα ζητά από τους αρμόδιους υπουργούς ο Β. Κόκκαλης

Υπεύθυνη λύση  στο πρόβλημα της οριστικής στέγασης των σεισμόπληκτων μαθητών στα Πλατανούλια και στα Δένδρα του Τυρνάβου, ζητά ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. Βασίλης Κόκκαλης, με ερώτηση που κατέθεσε προς τους συναρμόδιους υπουργούς, Υποδομών Κώστα Καραμανλή και Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

Η ερώτηση του κ. Κόκκαλη που συνυπογράφουν 14 ακόμη βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρει μεταξύ άλλων: «Ο σεισμός του Μαρτίου 2021 στην περιοχή του Τυρνάβου,  επέφερε τεράστιες ζημιές στα κτίρια των σχολείων των οικισμών Δένδρων και Πλατανουλίων, γεγονός το οποίο οδήγησε στην προσωρινή φιλοξενία των μαθητών στο σχολείο εγκαταστάσεων του ΝΑΤΟ και συνεχίζεται μέχρι και σήμερα.

Σε δημοσιεύματα του τύπου που ακολούθησαν ένα μήνα μετά το σεισμό ( 9-4-2021), ο δήμαρχος Τυρνάβου Γ. Κόκουρας δήλωσε τότε ότι «με δωρεά της ΔΕΗ θα κατασκευαστούν δύο νέα σχολεία σε Δένδρα και Πλατανούλια, χωριά στα οποία τα υπάρχοντα σχολεία επλήγησαν από τον  πρόσφατο σφοδρότατο σεισμό.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, στην 86ηΔιεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (Σεπτέμβριος 2022), πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Δημάρχου Τυρνάβου Ιωάννη Κόκουρα με τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΔΕΗ Γεώργιο Στάσση, στα πλαίσια της δέσμευσης της  ΔΕΗ Α.Ε για τη χρηματοδότηση της επισκευής των δύο  σχολείων και της μελέτης-κατασκευής δύο νέων νηπιαγωγείων και αιθουσών πολλαπλών χρήσεων στα Πλατανούλια και στα Δένδρα Τυρνάβου.

Γονείς και μαθητές των σεισμόπληκτων χωριών, βρίσκονται σε σύγχυση και αβεβαιότητα καθώς η ανύπαρκτη ενημέρωση και η πλήρη άγνοια για το πότε και το τι ακριβώς θα συμβεί με το θέμα  της ασφαλούς εγκατάστασης των μαθητών σε μόνιμη σχολική μονάδα, προκαλεί σοβαρές δυσμενείς συνέπειες στον οικογενειακό τους προγραμματισμό……

Ερωτώνται οι αρμόδιοι κ.κ. Υπουργοί:

  1. Σε ποιες ενέργειες προτίθενται να προβούν ώστε να επιλυθεί το θέμα της οριστικής εγκατάστασης των σεισμόπληκτων μαθητών σε ένα ασφαλές και σύγχρονο περιβάλλον;
  2. Ποιο είναι το ακριβές χρονοδιάγραμμα υλοποίησης των απαιτούμενων ενεργειών;»

Την ερώτηση συνυπογράφουν οι εξής βουλευτές: Αλεξιάδης Τρύφων, Αναγνωστοπούλου Αθανασία (Σία), Βαγενά-Κηλαηδόνη Άννα, Κασιμάτη Ειρήνη (Νίνα), Καφαντάρη Χαρούλα (Χαρά), Μαμουλάκης Χαράλαμπος (Χάρης), Μάρκου Κωνσταντίνος, Μωραΐτης Αθανάσιος (Θάνος), Παπαδόπουλος Αποστόλου Αθανάσιος (Σάκης), Παππάς Ιωάννης, Πούλου Παναγιού (Γιώτα), Ραγκούσης Ιωάννης, Σκουρολιάκος Παναγιώτης (Πάνος) και Τζούφη Μερόπη.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος