Le Monde: Τα Μετέωρα στους κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς του κόσμου για το 2023

Στην έγκριτη λίστα των “Top” 20 παγκόσμιων τουριστικών προορισμών για το 2023, που συντάσσει ο γαλλικός δημοσιογραφικός όμιλος Le Monde περιλαμβάνονται τα Μετέωρα.

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας σε συνεργασία με το Γραφείο του ΕΟΤ στο Παρίσι φιλοξένησε για έξι ημέρες στην περιοχή των Μετεώρων τη δημοσιογράφο της Le Monde Bénédicte Bocays,  που μαζί  με τη συνεργάτιδα φωτογράφο της εφημερίδας συγκέντρωσαν πλούσιο ενημερωτικό και φωτογραφικό υλικό από τους Ιερούς Βράχους, όπου η θρησκευτική και καλλιτεχνική κληρονομιά αιώνων συνυπάρχουν με την  σπάνια φυσική ομορφιά, για το  ετήσιο ειδικό ένθετο της Le Monde με τους Top 20 παγκόσμιους προορισμούς του 2023.

Η εφημερίδα Le Monde έχει ημερήσιο τιράζ 445.894 φύλλα, οι ημερήσιοι αναγνώστες του φύλλου φτάνουν τα 2.572.000 εκατομμύρια, ενώ στο σύνολο (print και web) το brand Le Monde έχει 19.964. 000 εκατομμύρια αναγνώστες/μήνα.

«Η Περιφέρεια Θεσσαλίας ταξιδεύει παντού στον κόσμο, μέσα από το στοχευμένο πρόγραμμα δράσεων τουριστικής προβολής, που έχουμε σε εξέλιξη και τις συνεργασίες, που αναπτύσσουμε» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός. «Ευχαριστώ το Γραφείο του ΕΟΤ στο Παρίσι και την διευθύντρια Δήμητρα Βοζίκη. Η στόχευση στην τουριστική αγορά της Γαλλίας  δεν είναι τυχαία. Φέτος, συμμετείχαμε στην μεγαλύτερη τουριστική έκθεση της χώρας, την TOP RESA στο Παρίσι, ετοιμάζουμε σχέδιο προβολής σε τουριστικά sites της Γαλλίας και διατηρούμε στενή συνεργασία με το γραφείο του ΕΟΤ στο Παρίσι για νέες δράσεις. Στόχος είναι η αύξηση  της επισκεψιμότητας Γάλλων τουριστών στα Μετέωρα αλλά και η προβολή νέων προορισμών για διακοπές σε όλη τη Θεσσαλία,  που ενδιαφέρουν την γαλλική τουριστική αγορά» προσθέτει ο Περιφερειάρχης.

«Ετοιμάσαμε ένα ολοκληρωμένο  πρόγραμμα εξοικείωσης και φιλοξενίας, ώστε οι Γαλλίδες δημοσιογράφοι να  σχηματίσουν μια πλήρη, αυθεντική  εικόνα για την ευρύτερη περιοχή των Μετεώρων. Συμμετείχαν σε δραστηριότητες και  επισκέφτηκαν χωριά και μνημεία στην γύρω περιοχή. Τα Μετέωρα περιλαμβάνονται στους Top 20   παγκόσμιους τουριστικούς προορισμούς της Le Monde για το 2023 και μάλιστα σε περίοπτη θέση, πιθανότατα στην πρώτη εξάδα» ανέφερε ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού -Πολιτισμού Γιάννης Μπουτίνας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος