ΛΑΣΥ Λάρισας: Μετατροπή των συμβάσεων στις σχολικές καθαρίστριες

Την μετατροπή των συμβάσεων στις σχολικές καθαρίστριες σε πλήρους απασχόλησης ζητά με ανακοίνωση της η Λαϊκή Συσπείρωση Λάρισας ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς.
Σύμφωνα με τη Λαϊκή Συσπείρωση Λάρισας “… Στο δήμο της Λάρισας λειτουργούν 146 σχολικές μονάδες (1184 αίθουσες), όπου φοιτούν πάνω από 23.819 μαθητές και μαθήτριες. Για τον εξαιρετικά ευαίσθητο τομέα της υγιεινής – καθαριότητας των σχολικών αυτών αιθουσών, εν μέσω μάλιστα πανδημίας, εγκρίθηκαν από το υπουργείο 157 σχολικές καθαρίστριες, 67 εκ των οποίων είναι μερικής απασχόλησης.
Όπως γίνεται εύκολα κατανοητό, ο αριθμός αυτός δεν αρκεί για την εξασφάλιση των αναγκαίων συνθηκών καθαριότητας, για την ασφαλή λειτουργία όλων των σχολικών μονάδων και για να υπάρχει σε κάθε σχολείο καθαρίστρια.
Η δημοτική αρχή των ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ κ.α. στη Λάρισα πλήρως ευθυγραμμισμένη με τις κυβερνητικές κατευθύνσεις για άλλη μια χρονιά συνεχίζει την ομηρία και το μοίρασμα της φτώχειας ανάμεσα στους εργαζόμενους της καθαριότητας των σχολείων. Με πρόσφατη απόφαση της στην οικονομική επιτροπή του δήμου εισηγήθηκε την πρόσληψη 157 καθαριστριών εκ’ των οποίων οι 90 με πλήρης απασχόληση και 67 με μερική (3ωρο), γνωρίζοντας ότι στα μέσα της περυσινής χρονιάς απαιτήθηκε να μετατραπούν τουλάχιστον 55 συμβάσεις μερικής απασχόλησης σε πλήρης, για να ολοκληρωθεί το πρόγραμμα της καθαριότητας των σχολείων. Η Λαϊκή Συσπείρωση Λάρισας απαιτεί άμεσα από τη δημοτική αρχή να φέρει το θέμα στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο πριν την έναρξη της νέας σχολικής περιόδου και να παρθεί απόφαση για μετατροπή όλων των συμβάσεων των καθαριστριών μερικής απασχόλησης σε πλήρους…”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος