Λάρισα -Βόλος έρχονται πιο κοντά -Υπογράφηκε η σύμβαση ηλεκτροκίνησης της σιδηροδρομικής γραμμής

«Η Περιφέρεια Θεσσαλίας είναι η πρώτη Περιφέρεια στη χώρα, που αποκτά ηλεκτροκίνηση στο σύνολο του θεσσαλικού σιδηρόδρομου» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός, μετά την υπογραφή της σύμβασης ηλεκτροκίνησης της σιδηροδρομικής γραμμής Bόλου – Λάρισας, σήμερα στην Αθήνα.

«Ευχαριστώ τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη που προέταξε το έργο της πλήρους ηλεκτροκίνησης του θεσσαλικού σιδηροδρόμου. Ευχαριστώ τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα  Σύμβουλο της ΕΡΓΟΣΕ, Χρήστο Βίνη για την υλοποίηση του έργου.

Βόλος και Λάρισα έρχονται πιο κοντά, με ασφάλεια. Τα σιδηροδρομικά έργα είναι κατεξοχήν αναπτυξιακά έργα με διακριτό αποτύπωμα στην τοπική οικονομία, στην ποιότητα ζωής, στην καθημερινότητα των ανθρώπων, στην προστασία του περιβάλλοντος αλλά  και στη δημιουργία θέσεων εργασίας» πρόσθεσε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας.

«Η εγκατάσταση συστημάτων ηλεκτροκίνησης στη σιδηροδρομική σύνδεση Λάρισας – Βόλου και η διασύνδεσή της με το υπόλοιπο ηλεκτροκινούμενο δίκτυο αποτελεί ένα καθοριστικό βήμα προς τον εκσυγχρονισμό του ελληνικού σιδηροδρόμου, που ταυτόχρονα θα συμβάλει στην ενίσχυση της πραγματικής οικονομίας» τόνισε από την πλευρά του ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΡΓΟΣΕ, Χρήστος Βίνης ευχαριστώντας τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας για την συνεισφορά του.

Λάρισα- Βόλος σε 40 λεπτά

Το έργο αναβάθμισης με ETCS LEVEL 1, σηματοδότησης- τηλεδιοίκησης  και εγκατάστασης ηλεκτροκίνησης μεταμορφώνει την σιδηροδρομική γραμμή που συνδέει τις δύο μεγάλες πόλεις της Θεσσαλίας. Σύμφωνα με τις προδιαγραφές θα εγκατασταθεί ηλεκτροκίνηση τύπου τρόλεϊ, για ταχύτητες μέχρι και 100 χλμ/ώρα. Η διαδρομή μαζί με τις απαιτούμενες στάσεις εκτιμάται, ότι θα διαρκεί περίπου 40 λεπτά. Επίσης, ανοίγει ο δρόμος για την προαστιακή σύνδεση μεταξύ Βόλου-Θεσσαλονίκης που θα μπορεί να διεξάγεται σε περίπου 100 λεπτά.   Το έργο χρηματοδοτείται από το  ΕΣΠΑ 2014-2020 και πρόκειται να ολοκληρωθεί  ως έργο-γέφυρα στο πλαίσιο του  ΕΣΠΑ 2021-2027.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος