ertnews.gr

Λάρισα: Σεμινάριο για δασκάλους στα Μουσεία Σιτηρών και Κούκλας

28/03 19:23
Λάρισα: Σεμινάριο για δασκάλους  στα Μουσεία Σιτηρών και Κούκλας

Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δ. Λαρισαίων δια της Υπεύθυνης Σχολικών Δραστηριοτήτων σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών Δήμου Λαρισαίων διοργάνωσαν σεμινάριο – βιωματικό εργαστήριο με θέμα “Συναπάντημα σε μονοπάτια Τέχνης & Πολιτισμού του τόπου μου”.

Στο πλαίσιο της στήριξης των εκπαιδευτικών που υλοποιούν εκπαιδευτικά προγράμματα σχολικών δραστηριοτήτων με πολιτιστικά θέματα στις σχολικές τους μονάδες, δεκάδες εκπαιδευτικοί ξεναγήθηκαν ανά τμήματα στα δύο Μουσεία του Μύλου του Παππά.

Η επιμορφωτική επίσκεψη περιελάμβανε δύο θεματικές ενότητες:

Α. Τίτλος: «Κουκλοκαμώματα», σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών Δήμου Λαρισαίων – Δημοτικός Κουκλοθίασος Τιριτόμπα.
Τόπος: Μουσείο Κούκλας, Γεωργιάδου 53, Λάρισα.
Υπεύθυνη δράσης: Φωτεινή Καλούδη, Κουκλοπαίχτρια, Υπεύθυνη Καλλιτεχνικού Προγράμματος Τιριτόμπα.

Λάρισα: Σεμινάριο για δασκάλους  στα Μουσεία Σιτηρών και Κούκλας

Β. Τίτλος: “Αναζητώντας την ιστορία μέσα στην ιστορία” – “Διάλογοι. Κοστούμια θεάτρου στο Μουσείο”, σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών Δήμου Λαρισαίων – Μουσείο Σιτηρών και Αλεύρων.
Τόπος: Μουσείο Σιτηρών και Αλεύρων, Μύλος Παππά, Γεωργιάδου 53, Λάρισα
Υπεύθυνη δράσης: Κωνσταντίνα Κόντσα, Αρχαιολόγος, Υπεύθυνη Μουσείου Σιτηρών και Αλεύρων.

Όπως δηλώνει η κ.Κωνσταντίνα Χατζημίχου, Υπεύθυνη σχολικών δραστηριοτήτων της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας, “η εκδήλωση είχε μεγάλη επιτυχία καθώς η συμμετοχή των εκπαιδευτικών ήταν μεγάλη σε αριθμό συμμετεχόντων.

Σε ανταπόδοση, οι εκπαιδευτικοί θα επιστρέψουν τη γνώση και την εμπειρία που κατέκτησαν από τις δύο αυτές ξεναγήσεις στους μαθητές τους, εντάσσοντας δραστηριότητες τέχνης και πολιτισμού στις εκπαιδευτικές τους δραστηριότητες που πραγματοποιούνται σε όλες τις σχολικές μονάδες του Δήμου Λαρισαίων.

Επισκεφθήκαμε το Μουσείο Σιτηρών και Αλεύρων της πόλης μας. Το βιομηχανικό αυτό Μουσείο παρουσιάζει μοναδική εξωστρέφεια και πολυσχιδείς δράσεις και αυτό το επιβεβαιώνει φιλοξενώντας περιοδική έκθεση με τα κοστούμια του Θεσσαλικού Θεάτρου.

Τα υπέροχα κοστούμια των παραστάσεων είναι γεννήματα της πόλης που δημιουργήθηκαν από ντόπιες μοδίστρες τα περισσότερα.
Η ανάδειξη των κοστουμιών προσπαθεί να εντάξει τους επισκέπτες σε έναν αθέατο κόσμο πολιτισμικής δημιουργίας και ταυτόχρονα σηματοδοτεί ένα αναπόσπαστο κομμάτι της πολιτιστικής κληρονομιάς της πόλης μας.

Ανάλογο είναι και το “ειδικό βάρος” του Μουσείου Κούκλας που φιλοξενείται στους χώρους του Μύλου του Παππά.

Οι κούκλες αυτές, προϊόντα της καλλιτεχνικής αναζήτησης των δημιουργών τους, έχουν μυήσει γενιές μικρών Λαρισαίων σε κόσμους φανταστικούς και ανεξερεύνητους.
Αποτελούν έτσι, μνημείο αγάπης και φροντίδας για τους μικρούς μας φίλους, κάτι που βρίσκει μεγάλη ανταπόκριση σε μας τους εκπαιδευτικούς!”

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Exit mobile version