Λάρισα : “Οφειλή” – Εκδήλωση μνήμης για τον Αλέκο Ζούκα

Η Αντιδημαρχία Πολιτισμού & Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων και το Μορφωτικό Ίδρυμα της Ένωσης Συντακτών Θεσσαλίας-Στερεάς Ελλάδας & Εύβοιας, διοργανώνουν εκδήλωση μνήμης για τον δημοσιογράφο-συγγραφέα-εκδότη-μουσικό Αλέκο Ζούκα, την Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου στις 8 το βράδυ στο Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο.
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ του Σταύρου Ψυλλάκη “Οφειλή” στο οποίο σκιαγραφεί το πορτρέτο του πολυσχιδή Αλέκου Ζούκα.
Τα ταξίδια του σκηνοθέτη με τον Αλέκο και τους φίλους του στην Πυρσόγιαννη Κόνιτσας , εναλλάσσονται με τις εκμυστηρεύσεις του συγγραφέα, που μιλάει για την εμπειρία του με τον καρκίνο που δεν κατάφερε να νικήσει, φεύγοντας από τη ζωή στις 8 Απριλίου του 2012.
Πρόκειται για ένα εγκώμιο στη φιλία από έναν Άγγελο αμαρτωλό, όπως σημειώνει ο σκηνοθέτης, προσθέτοντας “Ο κάθε άνθρωπος που γνωρίζουμε στη ζωή μας είναι ένα ταξίδι και πολλές φορές νιώθουμε από την αρχή αν θα ταξιδέψουμε μαζί του πρώτη θέση ή χωρίς αποσκευές και με άδειες τσέπες”.
Στο ντοκιμαντέρ “Οφειλή”, ο Αλέκος Ζούκας αντιμετωπίζεται σαν λογοτεχνικός “ήρωας”. Δεν είναι μια βιογραφία του.
Ο Αλέκος Ζούκας, ένας άνθρωπος ιδιαίτερα αγαπητός, γλεντζές και ταυτόχρονα βαθιά στοχαστικός, άφησε έντονο το αποτύπωμά του και στη Λάρισα τόσο μέσα από την ενασχόλησή του με την έντυπη δημοσιογραφία και το ραδιόφωνο (Δημοτική Ραδιοφωνία Λάρισας, Ημερήσιος Κήρυκας κλπ), όσο και μέσα από τον συγγραφικό του έργο.
Για τον Αλέκο Ζούκα θα μιλήσουν ο σκηνοθέτης Σταύρος Ψυλλάκης και ο φιλόλογος και λογοτέχνης Κώστας Ντόλκος.
Θα χαιρετίσουν, ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού Πάνος Σάπκας και ο πρόεδρος της Ένωσης Συντακτών Θεσσαλίας-Στερεάς Ελλάδας & Εύβοιας Δημήτρης Χορταργιάς. Θα συντονίσει ο δημοσιογράφος, αντιπρόεδρος του Μορφωτικού Ιδρύματος Γιάννης Σιούλας.
Η είσοδος είναι ελεύθερη με σειρά προτεραιότητας και θα επιτρέπεται σε άτομα που διαθέτουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή πιστοποιητικό νόσησης.
Η προσέλευση του κοινού θα ξεκινήσει μία ώρα νωρίτερα προκειμένου να αποφευχθεί ο συνωστισμός.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος