Λάρισα: Παρουσιάστηκε το “Ζητώ”- Το μοναδικό Βιβλίο-οδηγός για κρατούμενους

Η πρώτη παρουσίαση του βιβλίου “Ζητώ”, του πρώτου οδηγού εκμάθησης ελληνικών σε ενήλικους έγκλειστους, στη βάση των επικοινωνιακών αναγκών τους, έγινε το βράδυ της Παρασκευής στη Λάρισα, στο Χατζηγιάννειο Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο.

 Το βιβλίο “Ζητώ” έρχεται να καλύψει ένα κενό στην ύπαρξη βοηθητικού υλικού για τη διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας σε Σωφρονιστικά Καταστήματα, παράλληλα όμως αποτελεί και ένα χρήσιμο εργαλείο για κάθε εκπαιδευτή ενηλίκων που θέλει να διδάξει την ελληνική ως δεύτερη γλώσσα.

Πρόκειται για μια πρωτότυπη όσο και χρηστική ιδέα που υλοποιήθηκε στη Λάρισα, από τον Γιώργο Τράντα, τη Βάσω Κουτζεκλίδου και την Αθηνά Μάντζιου οι οποίοι ένωσαν τις δυνάμεις τους για τη δημιουργία του πρώτου οδηγού διδασκαλίας ελληνικών, στη βάση των αναγκών των έγκλειστων εκπαιδευόμενων.

Λάρισα: Παρουσιάστηκε το “Ζητώ”- Το μοναδικό Βιβλίο-οδηγός για κρατούμενους

Ομιλητές στην παρουσίαση του βιβλίου – οδηγού ήταν οι πανεπιστημιακοί Γιάννης Πανούσης και ο αναπλ. Καθηγητής διαπολιτισμικής εκπαίδευσης κ. Κώστας Μάγος, καθώς και ο δρ. ψυχολογίας Σωτήρης Λαϊνάς υπεύθυνος του προγράμματος Προαγωγής Βοήθειας

«Τέτοιες προσπάθειες πρέπει να αποτελέσουν αντικείμενο θαυμασμού σε μια εποχή αξιακών εκπτώσεων , πολιτικών και θεσμικών διολισθήσεων και γενικά μιας αμηχανίας της ελληνικής κοινωνίας. Πρέπει να αγκαλιάσουμε την προσπάθεια, το βιβλίο και τους ανθρώπους εκείνους που η μοίρα ή οι κακές τους επιλογές τους οδήγησαν πίσω από τα κάγκελα» τόνισε ο ομότιμος καθηγητής εγκληματολογίας κ. Γιάννης Πανούσης.

Λάρισα: Παρουσιάστηκε το “Ζητώ”- Το μοναδικό Βιβλίο-οδηγός για κρατούμενους

Πρόκειται για τον πρώτο οδηγό διδασκαλίας ελληνικών για εκπαιδευόμενους που κρατούνται σε Σωφρονιστικά Καταστήματα. Το βιβλίο είναι δομημένο με βάση τις επικοινωνιακές ανάγκες τους, δηλαδή τις γραπτές (αιτήσεις, υπεύθυνες δηλώσεις, εξουσιοδοτήσεις) και τις προφορικές (διαλόγους, ακροάσεις) επικοινωνίες με υπηρεσίες και φορείς μέσα κι έξω από τα Σωφρονιστικά καταστήματα. Παράλληλα, το βιβλίο πληροφορεί τον αναγνώστη για την διάταξη των υπηρεσιών της φυλακής και για την επικοινωνία μέσα σ’ αυτή.

Η κ. Βάσω Κουτσεκλίδου, μία εκ των συγγραφέων του βιβλίου, εξήγησε πως το βιβλίο είναι το αποτέλεσμα δουλειάς τεσσάρων ετών, που έγινε σε εθελοντική βάση και κυκλοφορεί για πρώτη φορά . Δημιουργήθηκε, όπως σημείωσε,  με τη συνεργασία των εκπαιδευόμενων, τη διάθεση και την καλή θέληση του σχολείου της φυλακής.

Λάρισα: Παρουσιάστηκε το “Ζητώ”- Το μοναδικό Βιβλίο-οδηγός για κρατούμενους

Την εκδήλωση διοργάνωσαν η Αντιδημαρχία Πολιτισμού & Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων, ο Δικηγορικός Σύλλογος Λάρισας, οι εκδόσεις Τρι-ενα Πολιτισμού και το βιβλιοπωλείο Καλτσάς.

Η εκδήλωση έκλεισε με μουσική από τον μουσικοσυνθέτη Νίκο Μεργιαλή, δάσκαλο στο Ίδρυμα Ανηλίκων Βόλου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος