Λάρισα: «Οι Αρχές και η Άσκηση της Αφηγηματικής Ιατρικής»

Οι SOS ΙΑΤΡΟΙ σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών του Δήμου Λάρισας, την Πνευμονολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και το Βιβλιοπωλείο Καλτσάς, σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου «Οι Αρχές και η Άσκηση της Αφηγηματικής Ιατρικής». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2022 και ώρα 19:00 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Χατζηγιάννειου Πνευματικού Κέντρου (Ρούσβελτ 57, Λάρισα).
Την εκδήλωση θα συντονίσει o δημοσιογράφος Ανδρέας Γιουρμετάκης. Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι: · Κωνσταντίνος Γουργουλιάνης Πνευμονολόγος, Καθηγητής Ιατρικής και Πρώην Πρύτανης Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Γιώργος Θεοχάρης Παθολόγος, Πρόεδρος των SOS ΙΑΤΡΩΝ, Διευθυντής Παθολογικής Κλινικής-Ευρωκλινική Αθηνών · Ηλίας Κουρκούτας Κλινικός Ψυχολόγος, Καθηγητής ΠΤΔΕ Πανεπιστημίου Κρήτης, Γιώργος-Ίκαρος Μπαμπασάκης Ποιητής, Μεταφραστής, Συγγραφέας.

Μετά την Ανθρώπινη Ιατρική, το βιβλίο Οι Αρχές και η Άσκηση της Αφηγηματικής Ιατρικής, αποτελεί το δεύτερο βιβλίο της σειράς “Ιατρικές Ανθρωπιστικές Σπουδές”, η οποία εκδίδεται υπό την επιστημονική διεύθυνση και επιμέλεια του Γιώργου Θεοχάρη, Παθολόγου και Προέδρου των SOS ΙΑΤΡΩΝ. Η αφηγηματική ιατρική αποτελεί ένα αναπτυσσόμενο πεδίο στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης. Οι γιατροί επιχειρούν να κατανοήσουν σε βάθος πώς οι εμπειρίες που έχουν βιώσει οι ασθενείς επηρεάζουν την υγεία των τελευταίων. Η άσκηση της ιατρικής αυτού του τύπου ενθαρρύνει τους ασθενείς να αφηγούνται την ιστορία τους, διαδικασία η οποία θα βοηθήσει τους γιατρούς να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικότερα την ασθένεια, αξιοποιώντας τις πληροφορίες που συλλέγουν για τις ζωές των ασθενών τους. Έχοντας ως βάση τις ανθρωπιστικές αρχές και αντιλήψεις, η αφηγηματική ιατρική στοχεύει και τελικά συμβάλλει σε μια ιατρική περίθαλψη βασισμένη στην εμπιστοσύνη και στην αξιοπιστία, στην ταπεινότητα και στην αμοιβαία αναγνώριση.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος