Λάρισα: Kινητοποίηση εργαζομένων της “Πειραιώς” – Καταγγέλουν “πολιτική συρρίκνωσης της Τράπεζας”

Στελέχη της ΟΤΟΕ παραχώρησαν Συνέντευξη Τύπου σε κεντρικό ξενοδοχείο της Λάρισας με αφορμή την αυριανή 4ωρη στάση εργασίας (7:45 – 11:45) και συγκέντρωση διαμαρτυρίας, που θα πραγματοποιηθεί στις 10.30π.μ. έξω από το κατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς (Νικηφ. Μανδηλαρά 25).

Στην συνέντευξη, έκαναν λόγο για “για προκλητική και παράνομη διαδικασία απαξίωσης συναδέλφων”, με αφορμή τη συζήτηση της εργατικής διαφοράς στην Επιθεώρηση Εργασίας με αίτημα την άμεση τοποθέτηση των πέντε στελεχών της “Πειραιώς” που βρίσκονται σε αναγκαστική άδεια, σε θέσεις εργασίας εντός του νομού.

Όπως ανέφεραν στην Συνέντευξη Τύπου: “Η Διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς ισχυρίζεται ότι στην επιχείρηση που έχει ανακεφαλαιοποιηθεί τέσσερις φορές με χρήματα του ελληνικού λαού κι εμφανίζει 900 εκ ευρώ κέρδη δεν «χωράνε» πέντε εργαζόμενοι σε εννέα καταστήματα του νομού Λάρισας. Ή μήπως ο στόχος της Διοίκησης είναι να συρρικνώσει κι άλλο το δίκτυο στο νομό Λάρισας, αδιαφορώντας για την εξυπηρέτηση των πολιτών και ιδίως εκείνων που δεν έχουν ψηφιακές δεξιότητες;”.

Η αυριανή κινητοποίηση γίνεται με αφορμή τη συζήτηση της εργατικής διαφοράς στην Επιθεώρηση Εργασίας με αίτημα την άμεση τοποθέτηση των πέντε στελεχών της “Πειραιώς” που βρίσκονται σε αναγκαστική άδεια, σε θέσεις εργασίας εντός του νομού.

Οι εκπρόσωποι της ΟΤΟΕ έκαναν λόγο “για προκλητική και παράνομη διαδικασία απαξίωσης συναδέλφων την ώρα που το πελατειακό κοινό δυσκολεύεται να εξυπηρετηθεί λόγω την έλλειψης προσωπικού. Η κίνηση αυτή υπαγορεύεται από την στρατηγική της Διοίκησης να ασκήσει ψυχολογικό εκβιασμό σε έμπειρους και καταξιωμένους συναδέλφους, προκειμένου να δεχτούν την «εθελούσια ανεργία» και αφετέρου να δημιουργήσει ένα κλίμα εργασιακής ανασφάλειας σε ολόκληρο τον Οργανισμό. Κι όλα αυτά ενώ την ίδια στιγμή, η Διοίκηση επαίρεται για το ρεκόρ κερδοφορίας, το οποίο επιτεύχθηκε χάρη στη συμβολή όλων των εργαζομένων”.

Το διεκδικητικό πλαίσιο της αυριανής κινητοποίησης περιλαμβάνει:

· Την άμεση τοποθέτηση των εργαζομένων που βρίσκονται σε αναγκαστική άδεια, στα καταστήματα και τις υπηρεσίες του Νομού.

· Την ακύρωση όλων των σχεδιασμών περαιτέρω συρρίκνωσης του δικτύου καταστημάτων και κάλυψη όλων των λειτουργικών αναγκών που έχουν προκύψει από τα προγράμματα εθελούσιας εξόδου.

· Αποτελεσματική διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας και δημιουργία κλίματος εργασιακής ασφάλειας.

· Τραπεζικό σύστημα με αναπτυξιακό προσανατολισμό και κοινωνική διάσταση, στήριγμα της ανάπτυξης, των τοπικών κοινωνιών και της χώρας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος