Λάρισα: Η «InDONNAtiόn» ερμηνεύει το έργο του Χρήστου Κτιστάκη «Ελλάς 1821»

Η Αντιδημαρχία Πολιτισμού & Επιστημών Δήμου Λαρισαίων και το πολυβραβευμένο γυναικείο φωνητικό σύνολο του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας «InDONNAtiόn», με αφορμή τη συμπλήρωση 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση, τιμούν την κορυφαία στιγμή της νεότερης ιστορίας.

Υπό την καθοδήγηση του μαέστρου της, Δημήτρη Κτιστάκη, και τηρώντας αυστηρά όλα τα προβλεπόμενα μέτρα πρόληψης της πανδημίας, η InDONNAtiόn ηχογράφησε και βιντεοσκόπησε την πρωτότυπη μουσική σύνθεση για γυναικεία χορωδία και πιάνο του Χρήστου Κτιστάκη, μαέστρου της Συμφωνικής Ορχήστρας Λάρισας, με τίτλο «Ελλάς 1821».
Έπειτα από έναν χρόνο αναστολής της δια ζώσης λειτουργίας του φωνητικού συνόλου και της πραγματοποίησης των προβών της αποκλειστικά εξ αποστάσεως λόγω πανδημίας, το κλίμα ήταν ιδιαιτέρως συγκινητικό. Στο πιάνο συνόδευσε η Φρόσω Αστ. Κτιστάκη.
Κύρια πηγή έμπνευσης για το χορωδιακό έργο, που είναι αφιερωμένο στην InDONNAtiόn, αποτέλεσε το λυρικό δράμα «Hellas» του Άγγλου φιλέλληνα ποιητή Percy Bysshe Shelley.
Λάρισα: Η «InDONNAtiόn» ερμηνεύει το έργο του Χρήστου Κτιστάκη «Ελλάς 1821»
Η σύνθεση αποτελεί την επίσημη μουσική επένδυση που θα πλαισιώνει την έκθεση σύγχρονης τέχνης WAAG – We Are All Greeks! (Είμαστε όλοι Έλληνες) για τα διακόσια χρόνια του Αγώνα για την Ελληνική Ανεξαρτησία και θα λάβει χώρα στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού Θεσσαλονίκης (εγκαίνια: 14/05/2021 έως 29/08/2021).

Η έκθεση χαίρει της αιγίδας της Πρεσβείας της Ελλάδας στη Ρώμη, του Υπουργείου Εξωτερικών Ελλάδας, του Tempo Forte, του Ιταλικού Μορφωτικού Ινστιτούτου Αθηνών, της Επιτροπής “Ελλάδα 2021”, του Δήμου Θεσσαλονίκης, της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων και Αδελφοτήτων της Ιταλίας καθώς και της Περιφέρειας Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Σικελικής Ταυτότητας της Σικελίας.

Η «inDONNAtion», παρά τις ανατροπές που επέφερε η πανδημία στις ζωές όλων, επιδιώκει, με το εν λόγω έργο, όπως λέει, να μεταφέρει ένα μήνυμα πολιτισμού, ελπίδας και αισιοδοξίας.

Το έργο θα κάνει πρεμιέρα το Σάββατο 24 Απριλίου στις 11:00 στο κανάλι της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού στο you tube και στα κοινωνικά της δίκτυα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος