Λάρισα: Η επόμενη ημέρα της επέλασης του Διομήδη – Κυβερνητικό κλιμάκιο στις πληγείσες περιοχές (video)

Τις πληγές τους μετρούν οι κάτοικοι των περιοχών της Π.Ε. Λάρισας που χτυπήθηκαν από  το σφοδρό πέρασμα της κακοκαιρίας. Στα χωριά των Φαρσάλων, στα παράλια της Αγιάς και των Τεμπών, στα ορεινά της Ελασσόνας και στον κάμπο του Δήμου Κιλελέρ το χτύπημα του Διομήδη ήταν καταστροφικό.

Πλημμυρισμένα σπίτια και επιχειρήσεις, χιλιάδες καλλιεργήσιμα στρέμματα που  έχουν μετατραπεί σε λίμνη και υποδομές που έγιναν έρμαιο στη μανία της φύσης, συνθέτουν το σκηνικό της επόμενης ημέρας. Οι κάτοικοι των περιοχών που είδαν τις περιουσίες τους να καταστρέφονται ζητούν τώρα την άμεση παρέμβαση της πολιτείας για να μπορέσουν να ξανασταθούν στα  πόδια τους.Λάρισα: Η επόμενη ημέρα της επέλασης του Διομήδη – Κυβερνητικό κλιμάκιο στις πληγείσες περιοχές (video)

Λίγα χιλιόμετρα έξω από τη Λάρισα ένα ζευγάρι κτηνοτρόφων βυθίστηκαν στην απόγνωση όταν τα νερά του Πηνειού που υπερχείλισαν, κατέκλυσαν το ποιμνιοστάσιό τους. Από την Πυροσβεστική και την Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας το Δήμου στήθηκε επιχείρηση για να σωθούν τα εγκλωβισμένα ζώα. Τα περισσότερα όμως είχαν ήδη πνιγεί.

Στο μεταξύ από το πρωί κυβερνητικό κλιμάκιο υπό τον υπουργό Χρήστο Τριαντόπουλο περιοδεύει στις πληγείσες περιοχές της Θεσσαλίας. Η επίσκεψη θα ολοκληρωθεί στις 6.30 το απόγευμα με ευρεία σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί στην Περιφέρεια Θεσσαλίας με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων φορέων.

Ρεπορτάζ: Β. Μητρούσιας

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος