Λάρισα: Εκκολαπτόμενοι εθελοντές τα “δευτεράκια” που επισκέφθηκαν το Κοινωνικό Παντοπωλείο

Το Κοινωνικό Παντοπωλείο της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Λαρισαίων επισκέφτηκαν οι μαθητές της Β΄ τάξης του 2ου  Δημοτικού Σχολείου Λάρισας, στο πλαίσιο του Εκπαιδευτικού Εργαστηρίου Εθελοντισμού  που πραγματοποιείται στο χώρο της Δομής.

Τα εργαστήρια εθελοντισμού είναι μια καινοτόμος δράση του Κοινωνικού Παντοπωλείου και απευθύνονται σε μαθητές δημοτικού. Έχουν στόχο την ενημέρωση τους με βιωματικό τρόπο για τις διαδικασίες οργάνωσης και λειτουργίας του Κοινωνικού Παντοπωλείου, την ευαισθητοποίηση  και ενεργοποίησή τους σε δράσεις εθελοντισμού και αλληλεγγύης.

Οι μικροί μαθητές ενημερώθηκαν από τον Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής, Βούλγαρη Σωτήρη και τα στελέχη της Δομής  για το ρόλο του Κοινωνικού Παντοπωλείου, τονίζοντας τους τις έννοιες της αγάπης και της αλληλεγγύης που πρέπει να τους συνοδεύουν πάντα στη ζωή τους.  Τους μαθητές συνόδευσαν οι δασκάλες, Ταμπούρα Ευαγγελία, Παπανικολάου Πέρσα και Αλεξίου Χριστιάνα, οι οποίες ευχαρίστησαν τη Δομή για τη φιλοξενία ενώ  επεσήμαναν ότι προσφέρει σημαντικό κοινωνικό έργο.

Το Κοινωνικό Παντοπωλείο είναι μια από τις Δομές Παροχής Βασικών Αγαθών του Δήμου Λαρισαίων, χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο στο πλαίσιο του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος Θεσσαλίας 2014-2020 και λειτουργεί προς όφελος των ευπαθών ομάδων πληθυσμού, κυρίως αυτών που βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας, μέσω της παροχής επισιτιστικής και υλικής  βοήθειας.

Όσοι επιθυμούν να συνδράμουν στην προσπάθεια αυτή μπορούν να επικοινωνήσουν με το Κοινωνικό Παντοπωλείο στο τηλ: 2410-255876, και στην οδό Μανωλάκη 9-11 (εντός της στοάς).

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος