Λάρισα: Εκδήλωση για τα 77 χρόνια της αντιφασιστικής νίκης των λαών

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση για τα 77 χρόνια της Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών που διοργάνωσαν οι οργανώσεις Λάρισας του ΚΚΕ και της ΚΝΕ και το τοπικό παράρτημα της ΠΕΑΕΑ – ΔΣΕ.
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Μνημείο της Αντίστασης, το “Φτερό”, και ήταν αφιερωμένη στην αντιφασιστική νίκη των λαών στο πάρκο του Αλκαζάρ είναι: “Η 9η Μάη εμπνέει τους λαούς, τους διδάσκει πίστη στη δική τους δύναμη”.

Λάρισα: Εκδήλωση για τα 77 χρόνια της αντιφασιστικής νίκης των λαώνΣτον χώρο της εκδήλωσης υπήρχε έκθεση με ταμπλό, που αποτύπωναν τη δράση του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ στη Λάρισα, την τεράστια προσφορά της ΕΣΣΔ και του Κόκκινου Στρατού στο χτύπημα του ναζισμού – φασισμού, που συγκέντρωσαν την προσοχή του κόσμου.

Στο μουσικό πρόγραμμα με αγωνιστικά, αντάρτικα τραγούδια, συμμετείχαν ο Δημήτρης Φωτιάδης, η Δέσποινα Μαύρου, η Μαρία Φωτιάδη, ο Αχιλλέας Σίμος και ο μικρός Δημήτρης Μπάρμπας.

Λάρισα: Εκδήλωση για τα 77 χρόνια της αντιφασιστικής νίκης των λαώνΤην εκδήλωση άνοιξε με χαιρετισμό η Δήμητρα Σίσκου, πρόεδρος του τοπικού παραρτήματος της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ, που μεταξύ άλλων στάθηκε στο μνημείο που υπάρχει στο πάρκο και έχει εγκαταλειφθεί στη φθορά του χρόνου με ευθύνη των δημοτικών αρχών των τελευταίων 25 χρόνων. Απαίτησε από τη δημοτική αρχή το συγκεκριμένο Μνημείο – Μουσείο να διατηρηθεί, να συντηρείται σε μόνιμη βάση, όπως όλα τα άλλα μνημεία της πόλης μας, και να λειτουργήσει ως μουσειακός χώρος της Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών, και να είναι ανοιχτό στο λαό και τη νεολαία της πόλης μας. Τέλος Απαιτήσε από την Ελληνική κυβέρνηση να διεκδικήσει άμεσα τις γερμανικές πολεμικές επανορθώσεις – αποζημιώσεις από τη Γερμανική Κυβέρνηση, χρέος στο λαό μας που πλήρωσε τις τεράστιες καταστροφές του κατακτητή στη χώρα μας και έδωσε εκατόμβες θύματα στην απελευθερωτική πάλη από τη ναζιστική κατοχή.

Λάρισα: Εκδήλωση για τα 77 χρόνια της αντιφασιστικής νίκης των λαώνΧαιρετισμό ,από μεριάς του Τ.Σ Λάρισας της ΚΝΕ έκανε ο γραμματέας Δαμιανός, ενώ την κεντρική ομιλία έκανε ο Άγης Τριγάζης, μέλος της ΕΠ Θεσσαλίας του ΚΚΕ ο οποίος τόνισε ότι” η σημερινή μας εκδήλωση για τα 77 χρόνια από τη μεγάλη Αντιφασιστική Νίκη της 9ης Μάη 1945 είναι μια ιστορική στιγμή που γράφτηκε με τις πράξεις κομμουνιστών, μαχητών αντιφασιστών, ανταρτών και απλών λαϊκών ανθρώπων, στη χώρα μας, την Ελλάδα, στην πόλη μας την Λάρισα, στη Σοβιετική Ένωση, στα Βαλκάνια, σε κάθε γωνιά του πλανήτη που μάτωσε από τον Β’ Παγκόσμιο Ιμπεριαλιστικό Πόλεμο”.
Αναφερόμενος στην σημερινή κατάσταση επεσήμανε ότι “η κυβέρνηση της ΝΔ, αλλά και ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΙΝΑΛ Βολεύονται να τα ρίχνουν όλα στον πόλεμο για να βγάλουν λάδι την αντιλαϊκή πολιτική τους. Γιατί ο πόλεμος με την ακρίβεια και τις ανατιμήσεις στα είδη λαϊκής κατανάλωσης και την ενέργεια, ξεκίνησε πριν τον πόλεμο στην Ουκρανία με την πολιτική απελευθέρωσης της ενέργειας, την απολιγνιτοποίηση με την πράσινη μετάβαση”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος