Λάρισα: Εισφοροδιαφυγή στα ωράρια ασφάλισης δείχνουν έλεγχοι του ΠΕΚΑΘ

Συνεχείς είναι οι έλεγχοι στους εργασιακούς χώρους από τα Περιφερειακά Ελεγκτικά Κέντρα Ασφάλισης Θεσσαλίας οι οποίοι “δείχνουν μια μεγάλη εισφοροδιαφυγή ως προς τα ωράρια ασφάλισης των εργαζομένων”.
Αυτό επεσήμανε στην ΕΡΤ Λάρισας ο πρόεδρος των εργαζομένων ΕΦΚΑ Λάρισας και αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων ΕΦΚΑ, Αλέξανδρος Τζιούρης, ο οποίος αναφέρθηκε και στα προβλήματα, που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στον ΕΦΚΑ και αφορούν κυρίως την έλλειψη προσωπικού και υλικοτεχνικής υποδομής.
“Η συνένωση των φορέων κοινωνικής ασφάλισης έγινε βεβιασμένα με αποτέλεσμα να υπάρχουν σοβαρά προβλήματα τα οποία αντανακλώνται στην κοινωνία. Παράδειγμα, η καθυστέρηση που παρατηρείται στην καταβολή των συντάξεων και άλλων υπηρεσιών δεν οφείλεται αποκλειστικά στους υπαλλήλους του ΕΦΚΑ, όπως εύκολα καταλογίζουν οι περισσότεροι, αλλά στις πολιτικές οι οποίες δεν φρόντισαν για το προσωπικό που δεν υπάρχει, την έλλειψη υλικοτεχνικής υποδομής και στη μη ενοποίηση των πληροφοριακών συστημάτων και ηλεκτρονικών εφαρμογών των Ταμείων Ασφάλισης, ώστε να μπορούν οι εργαζόμενοι να έχουν όλα τα στοιχεία και να μπορούν να προχωρήσουν στην καταβολή των συντάξεων.
Πολλές φορές τηλεφωνούν οι πολίτες να ενημερωθούν η να διεκπαιρεώσουν υποθέσεις τους με τον ΕΦΚΑ, αλλά δυστυχώς ο υπάλληλος δεν απαντάει στη γραμμή. Πως, να απαντήσει, όταν μπροστά του έχει κόσμο να εξυπηρετήσει η χρειάζεται να ανατρέξει στους φακέλους να βρει στοιχεία για να εξυπηρετήσει, αυτόν, που εκείνη την στιγμή βρίσκεται στον γκισέ. Αυτό δεν συμβαίνει σε μία ώρα η σε μία ημέρα. Συμβαίνει καθημερινά”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος