Λάρισα: Από 1,16 έως 1,20 ευρώ το λίτρο το πετρέλαιο θέρμανσης

Αυξημένη κατά 45% σε σχέση με πέρυσι είναι η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης, στο ξεκίνημα της διάθεσης του, από τα πρατήρια της Λάρισας, σήμερα Παρασκευή 15 Οκτωβρίου.Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στην ΕΡΤ 3, η πρόεδρος του Συνδέσμου πρατηρίων υγρών καυσίμων Λάρισας και αντιπρόεδρος στην Πανελλήνια Ομοσπονδία, Έλλη Παπαδοπούλου, η διάθεση ξεκίνησε από 1,16 ευρώ το λίτρο και ανάλογα την εταιρεία και την περιοχή στο νομό φθάνει μέχρι και το 1,20 ευρώ το λίτρο.
Όπως τόνισε η κα Παπαδοπούλου είναι πολλοί οι καταναλωτές που σπεύδουν να προμηθευτούν πετρέλαιο από την πρώτη μέρα διάθεσης, κάτι που δεν συνέβαινε τα προηγούμενα χρόνια. Αυτό δεν οφείλεται μόνο στο γεγονός ότι τις τελευταίες ημέρες είχαμε χαμηλές θερμοκρασίες, αλλά έχει να κάνει με την ανησυχία τους για περαιτέρω αύξηση της τιμής.
“Η τιμή του δείχνει αυξητική τάση και φαίνεται ότι μέχρι το τέλος του έτους η τιμή του θα είναι υψηλή”, σημείωσε η κα Παπαδοπούλου η οποία ζήτησε για μια ακόμη φορά την μείωση του φόρου κατανάλωσης.
Πέρυσι, στο ξεκίνημα η διάθεση του πετρελαίου είχε κάτω από 80 λεπτά το λίτρο και είχε κλείσει στα 96 λεπτά το λίτρο τον περασμένο Απρίλιο.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος