Λάρισα: 7ο Φεστιβάλ Open Nights – Οι εκδηλώσεις του Σαββάτου

Μια ανάσα πριν ολοκληρωθεί, το διακαλλιτεχνικό – διεπιστημονικό φεστιβάλ Open Nights, το οποίο συνδιοργανώνουν η ομάδα OFF ART, η Αντιδημαρχία Πολιτισμού & Επιστημών Δ. Λαρισαίων και η Περιφέρεια Θεσσαλίας, συνεχίζει να εκπλήσσει με τις πρωτότυπες δράσεις του και τον διάλογο που αναπτύσσεται  για θέματα που απασχολούν τη σύγχρονη κοινωνία.

Aύριο Σάββατο 22 Οκτωβρίου το πρόγραμμα έχει ως εξής:

19:30 – 20:00 Project Night Οwls

Παρουσίαση – Προβολή. Λογοτεχνική Γωνία, Φαρμακίδου και Γαληνού.

Η εικαστικός και κινηματογραφίστρια Stephanie Maier (Μόναχο), ακολούθησε εθελοντές, καταγράφοντας τους στη Λάρισα της νύχτας.

Παραγωγή Open Nights στο πλαίσιο residency.

Το τελικό έργο εξετάζει διαφορετικά ερωτήματα: πώς κινούνται τα σώματα στη νυχτερινή σιωπή της πόλης; Τι χρώματα έχουν τα σώματα τη νύχτα; Υπάρχουν νυχτερινά μέρη που είναι μόνο όμορφα και ιδιαίτερα τη νύχτα; Πώς αντιδρούν οι άνθρωποι με το σώμα τους στον δημόσιο χώρο όταν πέφτει η ησυχία της νύχτας; Γιατί οι άνθρωποι αγαπούν τη νύχτα; Τι συνδέουν με τη νύχτα;

Τι σημαίνει η νύχτα; Έξαρση*Χορός*Ελευθερία*Θάρρος *Μελατονίνη *Σιωπή;

20:00 – 22:00 Βιοηθική και Αυτοδιάθεση του σώματος

Διάλεξη / συζήτηση. Λογοτεχνική Γωνία, Φαρμακίδου και Γαληνού.

 Παρουσιάζουν – συζητούν οι: Ελεάννα Κόκκα (δικηγόρος), φεμινιστική ομάδα ΜΕΔΟΥΣΕΣ, Αντώνης Ψάλτης (δικηγόρος -τομέας δημοσίου δικαίου με ειδίκευση στη βιοηθική), Μαρία Ντάλλα (υποψήφια διδάκτορας του τμήματος ιστορίας και φιλοσοφίας της επιστήμης).

  • Η δικηγόρος Ελεάννα Κόκκα, θα μιλήσει για την «Βιοηθική διάσταση της Άμβλωση», ένα θέμα που εχει διχάσει τους ειδικούς πολλών επιστημονικών κλάδων, καθιστώντας αναγκαία τη μεταξύ τους συνεργασία προκειμένου να εξευρεθούν κανόνες προστασίας, τόσο του δικαιώματος των γυναικών στην αυτοδιάθεση του σώματός τους όσο και του δικαιώματος του αγέννητου παιδιού στη ζωή.
  • Η Μαρία Ντάλλα, υποψήφια Διδάκτορας του τμήματος «Ιστορία και Φιλοσοφία των Επιστημών και της Τεχνολογίας» του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, θα κάνει μια εισαγωγή στο ερευνητικό της έργο με  τίτλο: «Διάλογος Εκκλησίας και Πολιτείας για τη νομοθέτηση θεμάτων σχετικών με τις αμβλώσεις, από το 1978 έως το 1986». Η κ. Ντάλα είναι από το 2004, υπάλληλος της Βουλής των Ελλήνων στο τμήμα Νομοθετικής Λειτουργίας της Διεύθυνσης Νομοθετικού Έργου.
  • Μέλη της φεμινιστικής ομάδα ΜΕΔΟΥΣΕΣ θα παρουσιάσουν τη  δική τους οπτική στο θέμα της αυτοδιάθεσης του σώματος
  • Ο δικηγόρος, με ειδίκευση στην βιοηθική Αντώνης Ψάλτης, θα κάνει κάποιες εισαγωγικές παρατηρήσεις και θα συντονίσει την συζήτηση.

22:00 – 01:00 It’s Raw PARTY

Djs Set. Wisedog, Σκυλοσόφου 3.

Σύγχρονη χορευτική ηλεκτρονική μουσική σε επιμέλεια της ομάδας It’s Raw.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος