Λάρισα: 70χρονη καταπλακώθηκε από αυτοσχέδιο ασανσέρ

Τραγικό θάνατο βρήκε ηλικιωμένη Λαρισαία όταν καταπλακώθηκε από αυτοσχέδιο ασανσέρ που λειτουργούσε στην πολυκατοικία στο κέντρο της πόλης. Η Ευαγγελία Τσιγαρίδα, είχε επισκεφθεί την ηλικιωμένη αδερφή της που μένει σε παλιά πολυκατοικία στην οδό Ηπείρου.
Προφανώς, φεύγοντας προσπάθησε να χρησιμοποιήσει τον αυτοσχέδιο ανελκυστήρα. Άνοιξε την πόρτα του ασανσέρ και άγνωστο πώς ακριβώς ο θάλαμος που βρισκόταν στον επάνω όροφο υποχώρησε και την καταπλάκωσε. Την άτυχη γυναίκα βρήκε ο ανεψιός της και ειδοποίησε αμέσως ΕΚΑΒ, Αστυνομία, Πυροσβεστική, χωρίς όμως κανείς από τα πληρώματα τους, που έσπευσαν άμεσα επί τόπου, να μπορέσει να προσφέρει την οποιαδήποτε βοήθεια. Το εσωτερικό ασανσέρ ήταν ιδιοκατασκευή, λειτουργούσε στον φωταγωγό και εξυπηρετούσε διαμερίσματα μόνο του δευτέρου και του τρίτου ορόφου.
Πολλά τα επικίνδυνα αυτοσχέδια ασανσέρ στις οικοδομές
«Υπάρχουν πολλά επικίνδυνα αυτοσχέδια ασανσέρ σε όλη τη Λάρισα» προειδοποίησε, μιλώντας στην ΕΡΤ Λάρισας ο εκπρόσωπος των επαγγελματιών συντηρητών ανελκυστήρων Χρήστος Καραχάλιος.
«Τα περισσότερα είναι για μεταφορά φορτίων, αλλά τα χρησιμοποιούν άνθρωποι. Υπεύθυνοι οι ιδιοκτήτες τους. Δεν είναι υποχρεωτικό να συντηρούνται από επαγγελματίες, όμως πρέπει να πιστοποιηθούν. Αυτό έχει κόστος και δεν το κάνουν με αποτέλεσμα τελικά κινδυνεύουν οι ζωές όσων τα χρησιμοποιούν.»
Το 2012 έπρεπε όλοι οι ανελκυστήρες να είχαν αναβαθμιστεί
Σύμφωνα με το νόμο όλοι οι κανονικοί ανελκυστήρες σε όλες τις πολυκατοικίες θα έπρεπε να είχαν αναβαθμιστεί. Αυτό έγινε μόνο στο 5%. Οι τεχνικοί συντηρούν τους ανελκυστήρες και ενημερώνουν τους ιδιοκτήτες, τα εξαρτήματα όμως παλιώνουν και πρέπει να αντικατασταθούν κάποια στιγμή σύντομα, σύμφωνα με τον κ.Καραχάλιο.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος