ΛΑ.ΣΥ. Τυρνάβου: Αμεση λήψη μέτρων για τις δηλητηριάσεις αδέσποτων στο Δαμάσι

Εκκληση στην δημοτική αρχή Τυρνάβου να αναλάβει τις ευθύνες της και να κινηθεί άμεσα βάσει του νόμου, όπως έχει υποχρέωση για να βρεθούν και να τιμωρηθούν οι ένοχοι για τις δηλητηριάσεις σκύλων στο Δαμάσι, απευθύνει η Λαϊκή Συσπείρωση Τυρνάβου.

Όπως αναφέρει η ΛΑ.ΣΥ. “η δημοτική αρχή ολιγώρησε όταν συνέβη το πρώτο περιστατικό δηλητηριάσεων ζώων, με συνέπεια να αποθρασυνθούν οι δολοφόνοι ζώων και μέσα σε λίγες μέρες να συμβεί και δεύτερο κύμα δηλητηριάσεων στο Δαμάσι. Το θέμα των αδέσποτων χρειάζεται ολοκληρωμένη προσέγγιση για να μπορέσει να διευθετηθεί”.
Προς αυτή την κατεύθυνση η Λαϊκή Συσπείρωση Τύρναβου προτείνει τα εξής:
· Την άμεση διαμόρφωση και ανακατασκευή των εγκαταστάσεων των Παλαιών Σφαγείων Αμπελώνα ώστε να μετατραπούν σε σύγχρονη Δημοτική Κτηνιατρική Κλινική , πλήρως εξοπλισμένη και στελεχωμένη με μόνιμο επιστημονικό προσωπικό, όπως ορίζεται στις διατάξεις ν.604/1977 και του π.δ. 463/1978, ώστε τα αδέσποτα ζώα να έχουν την περίθαλψη που χρειάζονται για να έχουν αξιοπρεπείς όρους ευζωίας.
· Πλήρη κρατική μέριμνα στα πλαίσια της οποίας να αποδοθούν στους δήμους όλα τα απαραίτητα κονδύλια από τον προϋπολογισμό για το πρόβλημα των αδέσποτων (περισυλλογή, καταγραφή, σήμανση, κλινικός-εργαστηριακός έλεγχος υγείας, αποπαρασίτωση, στείρωση, εμβολιασμός, υιοθεσία ή επανατοποθέτηση των αδέσποτων).
· Επαρκή χρηματοδότηση και προσλήψεις μόνιμου προσωπικού (κτηνίατροι, διοικητικοί υπάλληλοι, εκπαιδευτές κ.α.).
· Τοποθέτηση ειδικών δοχείων σίτισης και νερού σε κεντρικά σημεία σε όλες τις κοινότητες του Δήμου Τύρναβου.
· Ενημερωτική καμπάνια για τα αδέσποτα, την ανάγκη υιοθεσίας και γενικότερα καλλιέργεια συνείδησης υπεύθυνου «ιδιοκτήτη» ζώων συντροφιάς.
· Άμεση καταδίκη των περιστατικών δολοφονίας και κακοποίησης αδέσποτων ζωών είτε πρόκειται για ενεργητική αλλά εξίσου και για παθητική κακοποίηση τους (π.χ. ακατάλληλοι χώροι, στενά κλουβιά, έλλειψη καθημερινής άσκησης, περιπάτου) και καμία συγκάλυψη ευθυνών.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος