Λ. Μενδώνη: «Άμεσα οι σωστικές εργασίες σε σεισμόπληκτα μνημεία»

Οδοιπορικό στα αρχαιολογικά μνημεία της Λάρισας, του Τυρνάβου και της Ελασσόνας που υπέστησαν ζημιές από τον καταστροφικό σεισμό της 3ης Μαρτίου, πραγματοποίησε σήμερα η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη. Όπως διαβεβαίωσε η χρηματοδότηση για την αποκατάσταση των ζημιών έχει εξασφαλιστεί και σύντομα θα ξεκινήσει η σύνταξη των τεχνικών μελετών.
Λ. Μενδώνη: «Άμεσα οι σωστικές εργασίες σε σεισμόπληκτα μνημεία»Πρόκειται για αρχαιολογικά μνημεία, κυρίως ναούς, που χρονολογούνται από τον 17 αιώνα και νωρίτερα και λύγισαν από την μανία της σεισμικής ακολουθίας, όπως το Γενί Τζαμί στη Λάρισα, η Αγία Παρασκευή, ο Άγιος Νικόλαος των Βλάχων, η Μονή του Προφήτη Ηλία στον Τύρναβο, του Αγίου Νικολάου στην Ελασσόνα κ.α.

Από τα 25 μνημεία που βρίσκονται στον κατάλογο των μνημείων που καταγράφηκαν και τα οποία έχουν υποστεί βλάβες, τουλάχιστον στα μισά οι ζημιές είναι σοβαρές σημείωσε η προϊσταμένη της Εφορίας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων, Σταυρούλα Σδρόλια.
Λ. Μενδώνη: «Άμεσα οι σωστικές εργασίες σε σεισμόπληκτα μνημεία»
Ικανοποιημένος από την εξασφάλιση της χρηματοδότησης και τις άμεσες παρεμβάσεις που δρομολογούνται για την διάσωση των μνημείων εμφανίστηκε ο δήμαρχος Τυρνάβου, Γιάννης Κόκκουρας, καθώς αποτελούν κομμάτι της καθημερινότητας των Τυρναβιτών οι οποίοι δεν εισέρχονται στους Ναούς υπό τον φόβο κατάρρευσης ή ακόμη και μιας νέας σεισμικής δόνησης, με αποτέλεσμα οι Θείες Λειτουργίες να πραγματοποιούνται στο προαύλιο των ναών.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος