Κινητοποίηση των εποχιακά εργαζόμενων στη μεταποίηση αγροτικών προϊόντων στον ΟΑΕΔ Λάρισας

Στην κινητοποίηση που πραγματοποίησαν στην περιφερειακή διεύθυνση Θεσσαλίας της ΔΥΠΑ (πρώην ΟΑΕΔ), οι εποχιακά εργαζόμενοι στα εργοστάσια μεταποίησης αγροτικών προϊόντων της Λάρισας, παραβρέθηκε ο περιφερειακός σύμβουλος και επικεφαλής της Λαικής Συσπείρωσης Θεσσαλίας, Τάσος Τσιαπλές.

Ο κ. Τσιαπλές εξέφρασε την στήριξη στον αγώνα των εποχιακά εργαζομένων σε μονάδες μεταποίησης και στα δίκαια αιτήματά τους, που περιλαμβάνουν τα εξής:
Να ενταχθούν στο νόμο 1836/89 που αναφέρεται σε όλα τα εποχιακά επαγγέλματα, ώστε να δικαιούνται τις παροχές αυτού του νόμου, όπως, επίδομα ανεργίας, εποχικό επίδομα.
Να χαρακτηρισθούν σαν εποχιακοί ανεξάρτητα από το μέγεθος και τον αριθμό των εργαζομένων της επιχείρησης, ώστε να παίρνουν με 70 ένσημα και πάνω, όλοι το επίδομα ανεργίας.
Όσοι έχουν πραγματοποιήσει πάνω από 30 ημερομίσθια και δεν παίρνουν ταμείο ανεργίας να τους δοθεί το εποχικό βοήθημα του Νόμου 1839/89.
Να μειωθούν οι προϋποθέσεις συνταξιοδότησης από το ΙΚΑ στις 2.500 ένσημα, αφού όσοι εργάζονται αποκλειστικά σε αυτό τον κλάδο και πραγματοποιούν από 30 έως 150 ένσημα το χρόνο δεν θα πάρουν σύνταξη ούτε σε 60 χρόνια

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος