Κέρδισε τις εντυπώσεις η Θεσσαλία στη διεθνή έκθεση τροφίμων ποτών Anuga της Κολονίας

Θετικές κριτικές για την άρτια παρουσία των προιόντων τους, οι οποίες συνοδεύτηκαν και από τη σύναψη εμπορικών συμφωνιών, ενισχύοντας περαιτέρω τις εξαγωγές, απέσπασαν οι Θεσσαλικές επιχειρήσεις που συμμετείχαν στο περίπτερο της Περιφέρειας Θεσσαλίας, κατά τη διάρκεια της φετινής διεθνούς έκθεσης τροφίμων και ποτών Anuga 2021 που πραγματοποιήθηκε στην Κολονία της Γερμανίας, από 8 -13 Οκτωβρίου.Η Anuga είναι η παγκοσμίως μεγαλύτερη διεθνής έκθεση τροφίμων και ποτών και αποτελεί την σημαντικότερη επιχειρηματική και επικοινωνιακή πλατφόρμα για τον κλάδο, ενώ πραγματοποιείται κάθε 2 χρόνια.
Στην πρώτη ουσιαστικά, μετά -covid μεγάλη διεθνή Έκθεση, ο απολογισμός των θεσσαλικών εταιρειών, που επένδυσαν στην προβολή των κορυφαίων προϊόντων τους στην παγκόσμια αγορά, ήταν αναμφίβολα θετικός.
Η επιφυλακτικότητα που κυριαρχούσε στις τάξεις των Θεσσαλών εκθετών, λόγω του κλίματος που δημιούργησε η πανδημία του κορονοιού, έδωσε την θέση της στην ικανοποίηση και τον ενθουσιασμό, καθώς οι συμφωνίες που επιτεύχθηκαν επιβράβευσαν όσους επενδύουν στην ποιότητα, στην εξωστρέφεια και στη συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς.

Κέρδισε τις εντυπώσεις η Θεσσαλία στη διεθνή έκθεση τροφίμων ποτών Anuga της Κολονίας
Η παρουσία της Ελλάδας στην έκθεση ήταν σημαντική με σχεδόν 200 συμμετοχές, ενώ τα δύο περίπτερα της Περιφέρειας Θεσσαλίας για τις επιχειρήσεις των νομών Λάρισας και Μαγνησίας, κέρδισαν τις εντυπώσεις.
Ο απολογισμός για την Περιφέρεια ήταν θετικός, καθώς σε συνεργασία με τα Επιμελητήρια Λάρισας και Μαγνησίας ο στόχος επιτεύχθηκε και δεν ήταν άλλος από τη στήριξη των επιχειρήσεων, τη τόνωση της επιχειρηματικής εξωστρέφειας και την απόκτηση της επιθυμητής προστιθέμενης αξίας στα παραγόμενα στον θεσσαλικό κάμπο, προϊόντα.
Οι λαρισινές εταιρείες που συμμετείχαν στο περίπτερο της Περιφέρειας Θεσσαλίας στην έκθεση ANUGA 2021 ήταν οι: Agronuts Α.Ε (ξηροί καρποί, Κ. Λανάρας), Κατσάρος Νικόλαος (Οινοποιείο, έδρα Τύρναβος), Τυροκομικά Έξαρχος (Ελασσόνα), Ζυθοποιία Πηνειού ΙΚΕ, Ιπποκρατικά Βασικά αγαθά ΙΚΕ (ρίγανη, ριγανέλαιο), Οινοποιεία Τσιλιλή (έδρα Τύρναβος). Οι συμμετέχουσες εταιρίες από τη Μαγνησία ήταν οι: Quartet Γκοφρετοποιία, Βολιώτης Απόστολος: Ελαιοτριβείο – Τυποποιητήριο – Εμπόριο Ελαιολάδου, Αναγνώστου Γ. & Α. – Καλογιάννη Α.: Παρασκευή και Εμπορία Προϊόντων Τόνου, Λαϊτσος Νικ.: Τυροκομείο, Λυχναράς Βεργίνα: Εμπόριο – Τυποποίηση – Εξαγωγή Ελαίων & Ελαιολάδου, Παπαρίζου Ευσταθία – Papastathis Farm: Ξηροί Καρποί και Προϊόντα αυτών.

Κέρδισε τις εντυπώσεις η Θεσσαλία στη διεθνή έκθεση τροφίμων ποτών Anuga της Κολονίας
Στο περίπτερο της Μαγνησίας πραγματοποιήθηκε και εκδήλωση γευσιγνωσίας, καθώς ο σεφ Κων/νος Βασάλος σε συνεργασία με την εταιρία Promo Solution μαγείρεψε και πρόσφερε στους επισκέπτες το παραδοσιακό πηλιορείτικο σπετζοφάι.
Επικεφαλής της αποστολής της Περιφέρειας Θεσσαλίας ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα Γιώργος Λαδόπουλος. Στην αποστολή συμμετείχε η γεωπόνος της ΔΑΟΚ Π.Ε. Λάρισας Ελένη Αργύρη. Tο Επιμελητήριο Λάρισας εκπροσώπησε ο πρόεδρος Σωτήρης Γιαννακόπουλος και το διοικητικό μέλος Δημ. Λέκκας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος