Καλαμπάκα: Αντιδράσεις από την επίθεση εναντίον του κ. Βασιλακόπουλου

Ποικίλες συζητήσεις έχουν ξεσπάσει μετά το επεισόδιο που σημειώθηκε μεταξύ ιδιοκτητών εστιατορίου στο Καστράκι με τον γνωστό πνευμονολόγο, μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας κ. Βασιλακόπουλο.

Για το περιστατικό δεν έχουν υποβληθεί μηνύσεις, παρότι ο καθηγητής πνευμονολογίας κ. Βασιλακόπουλος μίλησε εξαρχής για προπηλακισμό του και για απειλές σε βάρος του από τους ιδιοκτήτες του εστιατορίου.

Καλαμπάκα: Αντιδράσεις από την επίθεση εναντίον του κ. ΒασιλακόπουλουΟ κ. Βασιλακόπουλος συμμετείχε σε ημερίδα, που διοργάνωσε στο Καστράκι η Πνευμονολογική Εταιρεία. Σύμφωνα με δηλώσεις του ίδιου μετέβη με άλλους είκοσι με τριάντα πνευμονολόγους σε εστιατόριο στο Καστράκι σε διάλειμμα της ημερίδας. Όταν μετά την ολοκλήρωση του γεύματός τους ο πρόεδρος της Πνευμονολογικής Εταιρείας έκανε ευγενική παραίνεση στον ιδιοκτήτη του εστιατορίου να προχωρά σε εντατικούς ελέγχους πιστοποιητικών για το καλό της δημόσιας υγείας ο γιος του ιδιοκτήτη όρμησε σε ένα από τα τρία τραπέζια των γιατρών, επιτέθηκε στον πρόεδρο της Πνευμονολογικής Εταιρείας και έδιωξαν τους γιατρούς έξω από το κατάστημα. Σύμφωνα πάντα με τον κ. Βασιλακόπουλο, όταν ο ίδιος απείλησε ότι θα δημοσιοποιήσει το περιστατικό,  τον έριξαν κάτω, του έσκισαν το πουκάμισο και μάλιστα τον απείλησαν ότι θα του κάψουν το αυτοκίνητο και μάλιστα ότι θα τον αναζητήσουν στην Αθήνα.

Πάντως, ο δήμαρχος Μετεώρων κ. Θεόδωρος Αλέκος έσπευσε σήμερα στο ξενοδοχείο του συνεδρίου, προκειμένου να ζητήσει συγνώμη εκ μέρους όλων των δημοτών από τον καθηγητή.

Η εκδοχή του ιδιοκτήτη

Σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη του εστιατορίου, το τραπέζι έκλεισε φαρμακευτική εταιρία, εξηγώντας ότι οι πνευμονολόγοι έχουν λίγο χρόνο για γεύμα στη διάθεσή τους. Σε σχετική ερώτηση δε του ιδιοκτήτη, οι της φαρμακευτικής εξήγησαν ότι δεν χρειάζεται να ελεγχθούν τα πιστοποιητικά εμβολιασμού τους, καθώς εύλογα ήταν όλοι εμβολιασμένοι. Οι συμμετέχοντες στην ημερίδα παρέμειναν για δύο με τρεις ώρες στο κατάστημα και όταν άρχισαν να μεταβαίνουν και άλλες παρέες, συμβούλευσαν την σύζυγο και την κόρη του ιδιοκτήτη να προχωρούν σε εντατικότερους ελέγχους. Απάντησε ο ίδιος ο ιδιοκτήτης ότι γίνονται έλεγχοι, ωστόσο η συζήτηση φαινόταν ότι θα παρεκτραπεί, οπότε η κόρη του ιδιοκτήτη ζήτησε από τους πνευμονολόγους να αποχωρήσουν. Στην έξοδο από το κατάστημα, σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη, ο κ. Βασιλακόπουλος μίλησε αγενώς στην κόρη του, οπότε ο γιος του ζήτησε τον λόγο από τον καθηγητή, ενώ δεν άργησαν οι δύο άνδρες να έρθουν στα χέρια.

Δυσάρεστες καταστάσεις

Ειδοποιήθηκε η αστυνομία, το περιστατικό έληξε, ενώ σε έλεγχο που έκαναν οι αστυνομικοί δεν βρέθηκε ανεμβολίαστος θαμώνας εντός του καταστήματος. Στο μεταξύ σήμερα Κυριακή, η παρουσία της αστυνομικής δύναμης στο Καστράκι, στην Καλαμπάκα αλλά και στο χώρο του ξενοδοχείου όπου γινόταν το συνέδριο ήταν πολύ ισχυρή.

Καταστηματάρχες εστίασης και τουρισμού πάντως δηλώνουν τη θλίψη τους για το περιστατικό, εξηγούν ότι γίνονται έλεγχοι και επισημαίνουν τις δυσκολίες που προκύπτουν κυρίως σε οικογενειακές επιχειρήσεις που δεν μπορούν να αντέξουν οικονομικά την πρόσληψη ενός ανθρώπου που θα ελέγχει στην πόρτα τα πιστοποιητικά εμβολιασμού και θα προχωρά στην ταυτοποίηση των προσώπων.

Χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Καλαμπάκας κ. Γιάννης Κουρούπας εξήγησε ότι δεν παίρνει θέση επί του περιστατικού, κάλεσε όμως την κυβέρνηση να συνδράμει, αντιλαμβανόμενη των δυσκολιών των επαγγελματιών.

Κρούσματα

Στο μεταξύ, υψηλός ο αριθμός των κρουσμάτων και το τελευταίο 24ωρο στα Τρίκαλα, που βρίσκονται για δεύτερη εβδομάδα στο «κόκκινο». Ανησυχία προκαλεί και το γεγονός ότι από τους 49 που νοσηλεύονται στην κλινική covid του Γενικού Νοσοκομείου Τρικάλων, οι 11 είναι εμβολιασμένοι. Κληθείς να σχολιάσει το θέμα ο κ. Βασιλακόπουλος εξήγησε ότι προφανώς και ανησυχεί την επιστημονική κοινότητα το θέμα αυτό, γι’ αυτό και είναι αναγκαίο να γίνει η τρίτη, αναμνηστική δόση του εμβολίου το συντομότερο δυνατό.

Επίσης ερωτηθείς για την ιχνηλάτηση των κρουσμάτων, δεδομένου ότι οικογένειες αλλά και ολόκληρα χωριά στην περιφέρεια νοσούν, ο καθηγητής επεσήμανε ότι στην Ελλάδα γίνεται ο μεγαλύτερο αριθμός διαγνωστικών τεστ, ωστόσο εξήγησε ότι δεν μπορούμε να διαχειριστούμε την πανδημία με τεστ, καθώς υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να είναι αρνητικά, παρότι το άτομο που υποβάλλεται σε έλεγχο νοσεί.

Τέλος, για τις συγχωνεύσεις σχολικών τμημάτων και τον μεγάλο αριθμό μαθητών (28 με 30 παιδιά σε αίθουσες 35 και 40 τετραγωνικών μέτρων) ο κ. Βασιλακόπουλος δήλωσε:

«Όσο λιγότερα παιδιά είναι σε ένα τμήμα, τόσο καλύτερα. Στα σχολεία βέβαια τα παιδιά είναι συνεχώς με τις μάσκες. Το πρόβλημα των πολλών παιδιών στα τμήματα είναι αντικειμενικό. Ο γιος μου πηγαίνει σε ακριβό ιδιωτικό σχολείο της Αθήνας και είναι σε τμήμα με 28 παιδιά. Η πολιτεία βέβαια πρέπει να το αντιμετωπίσει».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος