Κ. Αρβανίτης από Λάρισα για τις εκλογές: Νέο πολιτικό σκηνικό με νέους σχηματισμούς

“Το βασικό στοίχημα για εμάς είναι να είναι ο ΣΥΡΙΖΑ πρώτο κόμμα για να δώσει την ώθηση σε αυτό που λέμε προοδευτική διακυβέρνηση”, τόνισε μεταξύ άλλων από την Λάρισα, σήμερα το μεσημέρι, στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κ. Αρβανίτης, ο οποίος πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη στην Θεσσαλική πρωτεύουσα.
Ο κ. Αρβανίτης, παράλληλα, καταθέτοντας την πολιτική του εκτίμηση για την επόμενη ημέρα των εθνικών εκλογών, έκανε λόγο για ένα διαφορετικό πολιτικό σκηνικό, από το οποίο θα προκύψουν και νέοι σχηματισμοί.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ “μετά τις εκλογές, τις πρώτες εκλογές, το πολιτικό σκηνικό στην Ελλάδα, μέχρι να πάμε για τη δεύτερη αναμέτρηση, θα είναι τόσο διαφορετικό, όπου θα έχουμε νέα δεδομένα, νέους σχηματισμούς και νέες διαφοροποιήσεις, οπότε είναι καλό να το συζητήσουμε τότε, ποιος θα πάει με ποιον”.
Μάλιστα υπογράμμισε ότι το Κατάρ γκέιτ “θα παίξει ρόλο για το ΠΑΣΟΚ, γιατί ο κ. Ανδρουλάκης έχει σημαντικές ευθύνες στο κομμάτι της διαχείρισης του προβλήματος Καϊλή”.
Όσον αφορά τον αντίκτυπο του Κατάρ γκέιτ ο κ. Αρβανίτης το χαρακτήρισε ως “πισώπλατη μαχαιριά στο Ευρωκοινοβούλιο και στο αφήγημα που εμείς, οι δυνάμεις του προοδευτικού τόξου, προσπαθούμε για περισσότερες αρμοδιότητες και περισσότερο χώρο. Οι άνθρωποι που πρωταγωνιστούν στο Κατάρ γκέιτ έκαναν τον Όρμπαν να χαίρεται. Όμως, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο είχαμε ένα σύμπτωμα και είχαμε άμεσες παρεμβάσεις. Οι αστυνομικές αρχές πήγαν αμέσως στα σπίτια των κατηγορουμένων και πήραν τους υπολογιστές. Σε αντίστοιχες περιπτώσεις στην Ελλάδα, όπου έχουμε να κάνουμε με θέματα κοινού ποινικού δικαίου, θέματα παιδεραστίας, θυμάστε αν πήγαν ή πότε πήγαν οι διωκτικές αρχές να πάρουν τους υπολογιστές;
To δεύτερο σημαντικό θέμα είναι ότι από την στιγμή που υπάρχει θέμα, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο άνοιγε δρόμους για την διερεύνηση”.
Για τον πόλεμο στην Ουκρανία ο κ. Αρβανίτης εξήγησε ότι “σε καμία περίπτωση δεν συμφωνεί να είναι η Ε.Ε. ουρά του ΝΑΤΟ. Δηλαδή να μην εξυπηρετεί τα συμφέροντα των πολιτών για τους οποίους υπάρχει. Γι’ αυτό εμείς λέμε ευρωπαϊκή πολιτική άμυνας και ασφάλειας. Νομίζω ότι η πολιτική της κ. Φον Ντερ Λαϊεν, αλλά και των ηγετών της Ε.Ε. είναι πολύ κατώτερη των περιστάσεων. Οφείλουν να δώσουν απαντήσεις για τν κρίση αυτή. Εκτιμώ ότι μέσα στο αδιέξοδο που έχει φέρει η Ε.Ε. τα πράγματα θα υπάρξει μέσα στο 2023 και συμβιβασμός και συμφωνία και θα δείτε ότι αυτός που θα πληρώσει τελικά τη νύφη είναι οι οικογένειες των νεκρών στην Ουκρανία και των στρατιωτών που συμμετείχαν στις επιχειρήσεις και βεβαίως οι φτωχοί άνθρωποι στην Ευρώπη ή τα μεσαία στρώματα της Ε.Ε. που φτωχοποιούνται πολύ βίαια”.
Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είχε στη συνέχεια επαφές με τον δήμαρχο Λαρισαίων κ. Α. Καλογιάννη και του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας, ενώ το βράδυ θα επισκεφθεί την Ελασσόνα, όπου και θα μιλήσει σε εκδήλωση του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος