ertnews.gr

Ημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ για τα προβλήματα του αγροτικού κόσμου και το μέλλον της ελληνικής γεωργίας

27/01 19:01
Ημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ για τα προβλήματα του αγροτικού κόσμου και το μέλλον της ελληνικής γεωργίας

Η κατάσταση, στην οποία έχει περιέλθει ο αγροτικός κόσμος, τα προβλήματα που αντιμετωπίζει αλλά και το μέλλον της ελληνικής γεωργίας, όπως προδιαγράφεται με βάση τη νέα ΚΑΠ, βρέθηκαν στο επίκεντρο της ημερίδας που διοργάνωσε σήμερα στη Λάρισα η Ν.Ε του ΣΥΡΙΖΑ.

Κεντρικοί ομιλητές στην εκδήλωση ήταν ο ευρωβουλευτής, Πέτρος Κόκκαλης, ο βουλευτής-πρώην υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Βασίλης Κόκκαλης, ο πρώην γενικός γραμματέας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, Χαρ. Κασίμης και ο πρώην πρόεδρος του ΕΛΓΑ, Φάνης Κουρεμπές.

Οι ομιλητές περιγράφοντας την κατάσταση, στην οποία έχει περιέλθει ο αγροτικός κόσμος, μίλησαν για “αδιέξοδο”, που απειλεί την ίδια την επιβίωση του κλάδου, “καθώς τα μέτρα που λαμβάνει η κυβέρνηση, δεν καλύπτουν παρά μόνο ένα ελάχιστο ποσοστό της αύξησης του κόστους παραγωγής”.

Παράλληλα, επικεντρώθηκαν στις προκλήσεις και τις αλλαγές της νέας ΚΑΠ και τόνισαν, πως ο ΣΥΡΙΖΑ ενημερώνει τους αγρότες για τα νέα δεδομένα και ταυτόχρονα ανασχεδιάζει την αγροτική του πολιτική, ώστε να προστατεύσει πραγματικά τη βιωσιμότητα του αγροτικού κόσμου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Exit mobile version