Η Περιφέρεια Θεσσαλίας στηρίζει τον μητρικό θηλασμό και διαδικτυακά λόγω της πανδημίας

Κάθε χρόνο, 1 με 7 Νοεμβρίου,  γιορτάζεται στην Ελλάδα η Παγκόσμια Εβδομάδα Μητρικού θηλασμού. Το σύνθημα που όρισε για το 2022 είναι «Προάγουμε τον θηλασμό – Εκπαιδευόμαστε και υποστηρίζουμε».

    Η φετινή Παγκόσμια Εβδομάδα στοχεύει στην ενημέρωση του πληθυσμού σχετικά με τα οφέλη του θηλασμού καθώς και στην προώθηση υποστήριξής του, ενισχύοντας τη γνώση και προωθώντας αυτό που είναι γνωστό ως «θερμή αλυσίδα υποστήριξης για τον θηλασμό». Με το σύνθημα αυτό και την οργάνωση ποικίλων εκδηλώσεων καθώς και με την συνεργασία και υποστήριξη του Συλλόγου Επιστημόνων Μαιών-Μαιευτών Εφετείου Λάρισας, εορτάζει η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Θεσσαλίας και φέτος την εβδομάδα προώθησης του θηλασμού.
Στο Τμήμα Πρόληψης και Προαγωγής της Υγείας της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Θεσσαλίας, πραγματοποιούνται εδώ και 17 χρόνια, μαθήματα τόσο ψυχοπροφυλακτικής προετοιμασίας σε μέλλουσες μητέρες όσο και προάσπισης του μητρικού θηλασμού.

Η μαία του τμήματος έχοντας ως κινητήριο δύναμη την αγάπη για την μητέρα και το παιδί, εκτός από την γονεϊκή προετοιμασία τόσο για τον τοκετό όσο και για την φροντίδα του βρέφους, βρίσκεται μέσα από την πολυετή εμπειρία της, την συνεχή ενημέρωση για τον μητρικό θηλασμό και με την διαρκή στήριξη του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Αγοραστού, κοντά στις μητέρες που επιθυμούν να θηλάσουν. Στέκεται  δίπλα τους στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν κατά τη διάρκεια του θηλασμού, προσαρμόζοντάς τον στις ανάγκες της σύγχρονης μητέρας, ενώ στον ίδιο χώρο μετά την ανακαίνιση του, δημιουργήθηκε δωμάτιο θηλασμού τόσο για τις εργαζόμενες στην Περιφέρεια μητέρες όσο και για το ευρύτερο κοινό, αφού σύμφωνα με την νομοθεσία όλες οι Υπηρεσίες και φορείς θα πρέπει να διαθέτουν ένα ανάλογο χώρο θηλασμού.

Λόγω της Πανδημίας Covid 19 και για λόγους πρόληψης της υγείας των ιδιαίτερα ευαίσθητων ομάδων πληθυσμού όπως είναι οι έγκυες, τα μαθήματα του Ανώδυνου Τοκετού με ιδιαίτερη στήριξη στον Μητρικό θηλασμό δεν πραγματοποιούνται ακόμη δια ζώσης, αλλά συνεχίζονται διαδικτυακά μέσω Skype.

Τηλέφωνο Επικοινωνίας για στήριξη στον Μητρικό Θηλασμό: 2413506290.

Γεωργία Ντέλλα Μαία- MSc Δημόσιας Υγείας

Βάια Δοξαρά Ιατρός – MSc Εφαρμοσμένης Δημόσιας Υγείας

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος