Η Ορχήστρα Λαϊκής Μουσικής του ΔΩΛ στο 24ο Διεθνές Φεστιβάλ της Νότιας Ιταλίας

Γεμάτη χαρά και ικανοποίηση επέστρεψε η Ορχήστρα Λαϊκής Μουσικής του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας, από το Cisternino της Νότιας Ιταλίας, όπου βρέθηκε από τις 15 -17 Ιουλίου, προκειμένου να συμμετάσχει στο 24ο Festival Internazionale Bande Musicali Valle d’ Itria, προσκεκλημένη του δημάρχου Lorenzo Perrini και των προέδρου και μαέστρου της τοπικής ορχήστρας Claudio Silliberti και Donato Semeraro.

Το φετινό φεστιβάλ ήταν αφιερωμένο στον προηγούμενο πρόεδρό της Vitino Zizzi που απεβίωσε πρόσφατα.

Να σημειωθεί ότι η Ορχήστρα Πνευστών «Città di Cisternino» δημιουργήθηκε το 1994 κι από τότε έχει εμφανιστεί σε πολλά φεστιβάλ στην Ιταλία και στον κόσμο, δίνοντας ιδιαίτερη σημασία στις πολιτιστικές ανταλλαγές σε εθνικό και διεθνές επίπεδο.

Και το φετινό φεστιβάλ είχε καλεσμένους υψηλού επιπέδου. Εκτός της Ορχήστρας του ΔΩΛ, πήραν μέρος οι ξακουστές μαζορέτες της πόλης Rybnik (Πολωνία), η Kleintje Pils Band από το Sassenheim (Ολλανδία), η «V. Parma» Trebiciano (Τεργέστη), η “Ponte sull’Aniene” di Anticoli Corrado e Roviano (Ρώμη) και η Ορχήστρα πνευστών του Cisternino.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν την Παρασκευή 15 Ιουλίου, με την παρέλαση όλων των συμμετεχόντων συγκροτημάτων στους δρόμους του κέντρου. Τη Λαϊκή Ορχήστρα του ΔΩΛ υποδέχθηκε το κοινό ιδιαίτερα θερμά, με ενδεικτικό στιγμιότυπο αυτής της αποδοχής, έναν ντόπιο να “αρπάζει” την τραγουδίστριά Αντωνία Βισβίκη για να χορέψουν μαζί συρτάκι!

Στην Piazza Garibaldi πραγματοποιήθηκε η μεγάλη συναυλία  του Σαββάτου, όπου ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού Πάνος Σάπκας παρέλαβε τιμητική πακέτα από τον δήμαρχο Lorenzo Perrini και παρέδωσε συμβολικά δώρα (τον κατάλογο του ελληνοϊταλικού εικαστικού πρότζεκτ Inside the Myth – Στα χνάρια του Μύθου, την έκδοση της Δημοτικής Πινακοθήκης “Ο Τόπος, η ιστορία, οι άνθρωποι στη συλλογή Κατσίγρα”), δηλώντας πως “η Μουσική είναι η μόνη γλώσσα που δεν χρειάζεται μετάφραση!”

Την Κυριακή, μετά τη δύση του ηλίου, οι καλεσμένοι έπαιζαν εκ περιτροπής στο ιστορικό κέντρο, σε μια συναρπαστική άμεση επικοινωνία με το κοινό που δεν έκρυβε τον ενθουσιασμό του.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος