Η επισιτιστική ασφάλεια και το μέλλον της κτηνοτροφίας στο επίκεντρο ημερίδας στο Αργυροπούλι

Με συμμετοχή κτηνοτρόφων και συλλόγων από όλη την Ελλάδα και την Κύπρο πραγματοποιήθηκε η ημερίδα του Κτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Τυρνάβου στο Αργυροπούλι Τυρνάβου με θέμα: «ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ, Κτηνοτροφία: παρόν & μέλλον, ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΣΥΜΦΩΝΟ 2040».

Η επισιτιστική ασφάλεια και το μέλλον της κτηνοτροφίας στο επίκεντρο ημερίδας στο Αργυροπούλι

Στην γεμάτη αίθουσα του Συλλόγου Γυναικών, όπου μετακινήθηκε η ημερίδα λόγω της νεροποντής, πολλοί κτηνοτρόφοι εμφανίστηκαν προβληματισμένοι, και επεσήμαναν οτι η έλλειψη επαρκούς συνδικαλιστικής αγροτικής οργάνωσης όλων των κτηνοτρόφων Ελλάδος, δεν επιτρέπει την ισχυρή ενιαία έκφραση των προτεινόμενων μακροχρόνιων πολιτικών στα κέντρα λήψης των αποφάσεων, για μια κάποια στοιχειώδη μακρόπνοη αγροτική πολιτική. Οι εμφανιζόμενες λύσεις μοιάζει, όπως είπαν,  να είναι κοντόφθαλμες, επιδοματικές, με ορίζοντα τις εκλογές για την κατάκτηση της εξουσίας και μερικούς αγροτοσυνδικαλιστές αντί να προωθούν τα θέματα της κτηνοτροφίας στα κόμματα, να αρκούνται να μεταφέρουν και να διαχέουν τις προτάσεις των κομμάτων μέσα στους κτηνοτρόφους.

Διαφάνηκε ότι η φράση κλειδί ήταν «οργάνωση και συνεργασία όλων», σε κοινά συμφωνημένους στόχους από όλους και συνεργατικούς (συνεταιριστικούς) φορείς υλοποίησης, ελεγχόμενους και αναφέροντας αποτελέσματα σε όλους.

Ο κ Γ. Χερουβείμ (Αίγινα) πρότεινε να μην παραδώσουν οι κτηνοτρόφοι γάλα στις μεταποιητικές βιομηχανίες για μία ή δύο εβδομάδες, ή περισσότερο αν απαιτείται. “Εμείς θα ζήσουμε … Όσοι είναι απέναντί μας θα έχουν πολύ σοβαρότερο πρόβλημα. Αλλά απαιτείται κοινή συμφωνία, οργάνωση και τήρηση των συμφωνημένων από όλους τους κτηνοτρόφους” επισήμανε.
Ο κ Λ. Παστού είπε ότι όλοι κτηνοτρόφοι στην Κύπρο είναι σε Συνεταιρισμούς και ότι οι Αγροτικοί Σύλλογοι έχουν κοινό ταμείο το οποίο έχει σήμερα περί τα 70 εκατ Ευρώ για να οργανώνει και να στηρίζει τις δράσεις των κτηνοτρόφων.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος