Η χορωδία του Μουσικού Συλλόγου Λάρισας με τη σοπράνο Μυρτώ Παπαθανασίου ξανά στη σκηνή

Ο Μουσικός Σύλλογος Λάρισας είναι συνυφασμένος με τη μουσική ιστορία της πόλης, αποτελεί το θεμέλιο στη χορωδιακή μουσική όχι μόνο της Λάρισας, αλλά και της χώρας μας και εξακολουθεί να δημιουργεί και να προσφέρει εδώ και 90 χρόνια με το ίδιο μεράκι, ανοιχτό μυαλό και εξωστρέφεια.

Με συναυλίες στη Λάρισα, στην Ελλάδα, στην Κύπρο και στο εξωτερικό, από την Ιταλία μέχρι τη Ρωσία και από τη Γαλλία μέχρι τη Σουηδία.

Με σημαντικές συνεργασίες όπως με την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, τη χορωδία της ΕΡΤ και τη χορωδία ‘’Μακεδονία‘’ στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, με διευθυντή τον Maxim Shostakovich, γιό του Dmitri Shostakovich, και πολλές άλλες.

Επίσης, με τη συνεργασία του με τη Συμφωνική Ορχήστρα μας για το ανέβασμα παραστάσεων όπερας και μιούζικαλ.

Και βέβαια, με το Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ Λάρισας από το 1985, το οποίο το 2019 πήρε το όνομα, του επί 24 έτη προέδρου του, του αείμνηστου Παναγιώτη Παπαθανασίου.

Έχει χαρίσει μεγάλες συγκινήσεις, αξέχαστες στιγμές, τόσο με την καλλιτεχνική του δραστηριότητα, αλλά και με το ήθος των μελών του, την ανιδιοτέλεια, την αφοσίωση, την προσήλωση, την αγάπη για την πόλη και βέβαια την αγάπη για τη μουσική.

Κάλεσμα αντιδημάρχου πολιτισμού Π.Σάπκα

“Είναι ένας φάρος πολιτισμού κι ελπίζω ότι με τον ίδιο τρόπο θα συνεχίσει να γράφει ιστορία και να αποτελεί παράδειγμα για το πώς πρέπει να λειτουργεί ένα σύνολο κι όχι μόνο μουσικό.

Το φετινό φεστιβάλ, όπως γνωρίζετε, ήταν να πραγματοποιηθεί το φθινόπωρο του 2021, αλλά λόγω της πανδημίας δεν ήταν δυνατό.

Το Σαββατοκύριακο 7 και 8 Μαΐου,
η χορωδία του ΜΣΛ θα ξανανέβει στη σκηνή και θα την απολαύσουμε μαζί κι άλλες πέντε πολύ αξιόλογες χορωδίες, τρεις από την Ελλάδα και δύο από την Ευρώπη, σε τρεις συναυλίες, με γκραν φινάλε την Κυριακή το βράδυ, τη συνύπαρξη της Χορωδίας του Μουσικού Συλλόγου με τη σούπερ σταρ σοπράνο Μυρτώ Παπαθανασίου.

Συγκινούμαι κάθε φορά που έρχεται η Μυρτώ στην πόλη μας, στην πόλη της, που δεν την ξεχνάει παρά το βαρύ πρόγραμμά της, παρά το γεγονός ότι τραγουδάει στις μεγαλύτερες σκηνές του κόσμου. Τιμάει την πόλη που μεγάλωσε, που ξεκίνησε αυτή τη σπουδαία καριέρα και φυσικά τη μνήμη του πατέρα της.

Περιμένουμε το φιλόμουσο κοινό της πόλης, να ξανακερδίσουμε ό,τι μας στέρησε η πανδημία, να ακούσουμε καλή μουσική, να ξαναβρεθούμε και να συνταξιδέψουμε με όχημα τη μουσική”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος