Η Άννα Βαγενά στο Δομένικο με τους μαθητές του Γυμνασίου και του Λυκείου

Μια ξεχωριστή συνάντηση είχε σήμερα στο Δομένικο με τους μαθητές του Γυμνασίου και του Λυκείου η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας, Άννα Βαγενά.

Κατά την επίσκεψη της στις εκδηλώσεις μνήμης για το Ολοκαύτωμα του Δομένικου, είχε υποσχεθεί στους μαθητές να συνεργαστεί μαζί τους για τη δημιουργία ενός θεάματος-δρώμενου με αφορμή τις εκθέσεις των μαθητών για το Ολοκαύτωμα του χωριού τους. Έτσι, τηρώντας την υπόσχεσή της, βρέθηκε σήμερα μαζί τους.

Η κα  Βαγενά έδωσε στους μαθητές μια παράσταση-μάθημα πάνω στο αφηγηματικό θέατρο, χρησιμοποιώντας τον θεατρικό της μονόλογο «Αγγέλα Παπάζογλου».

Το Λύκειο Δομένικου έχει ενταχθεί σε πρόγραμμα ERASMUS, στο οποίο συμμετέχουν σχολεία και από άλλες χώρες χώρες , στο πλαίσιο του οποίου θα δοθούν πραγματοποιήσουν παραστάσεις σε θέμα που θα επιλέξουν οι ίδιοι οι μαθητές

Η Άννα Βαγενά, σε συνεργασία με τον διευθυντή  και τους καθηγητές του σχολείου  πρότεινε το θέμα του έργου να είναι η ιστορική μνήμη κάθε χώρας σαν εφαλτήριο για την ειρήνη και τη φιλία ανάμεσα στους λαούς. Έτσι, οι μαθητές του Δομένικου θα μπορέσουν να αντλήσουν το θέμα τους από την ιστορία της καταστροφής του χωριού τους από τα ιταλικά στρατεύματα κατοχής.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος